Author Topic: Problem verifying Hub firmware after programming... (SOLVED)  (Read 1245 times)

Offline Steve Gase

  • Supporting Member
  • ******
  • Join Date: Mar 2013
  • Location: Georgetown, TX (near Austin)
  • Posts: 1,037
  • Kudos: 5
    • WinterLightShow in Georgetown, TX
Problem verifying Hub firmware after programming... (SOLVED)
« on: October 31, 2014, 02:42:12 PM »
Problem with the Falcon Hub 16-port v1.00 and my attempt to program v1.00 firmware.

I can erase, blank check, and program...  but trying to verify causes an error.

This time I checked the PIC model... PIC32MX564F064H

I tried without external power, I tried power on the right side of the board, and also tried external power on the left side... no impact.

*****************************************************

Connecting to MPLAB PICkit 3...
Firmware Suite Version.....01.33.20
Firmware type..............PIC32MX

Target detected
Device ID Revision = A1

Target device was not found. You must connect to a target device to use PICkit 3.
2014-10-31T15:29:25-0500- No hex file selected.

2014-10-31T15:29:53-0500- Loading hex file. Please wait...
Loading code from C:\Users\Steve\Dropbox\Public\Microchip\falcon\FHub16v1_PIC32MX564F064H\Falcon Hub16 v1.0.0.hex...
2014-10-31T15:29:53-0500- Hex file loaded successfully.

2014-10-31T15:30:34-0500- Erasing...

Erasing...
Erase successful
2014-10-31T15:30:37-0500- Erase device complete


2014-10-31T15:30:39-0500- Blank checking...

Blank Checking...
Blank check complete, device is blank.
2014-10-31T15:30:43-0500- Device is blank

2014-10-31T15:30:44-0500- Programming...

The following memory area(s) will be programmed:
program memory: start address = 0x0, end address = 0x1fff
boot config memory
configuration memory

Programming...
Programming/Verify complete
2014-10-31T15:30:50-0500- Programming complete
Pass Count: 106

2014-10-31T15:30:55-0500- Verifying...

Verifying...
program memory
Address: 1d006000 Expected Value: ffffffff Received Value: 0
Verify failed
2014-10-31T15:31:00-0500- Verify failed
« Last Edit: October 31, 2014, 10:02:51 PM by Steve Gase »
http://WinterLightShow.com  |  110K channels, 50K lights  |  Nutcracker, Falcon, DLA, HolidayCoro

Offline jnealand

  • Developer
  • ******
  • Join Date: Aug 2013
  • Location: Kennesaw, GA
  • Posts: 2,555
  • Kudos: 51
Re: Problem verifying Hub firmware after programming...
« Reply #1 on: October 31, 2014, 05:07:46 PM »
I have not been trying the verify step, but I have noticed that the line after programming complete does say verify complete.  For whatever that is worth.
Jim Nealand
Kennesaw, GA Falcon and Lynx, all 12v Multisync with Pi and BBB P10 and P5

Offline JonB256

  • Supporting Member
  • ******
  • Join Date: Mar 2013
  • Location: Granbury, Texas
  • Posts: 4,558
  • Kudos: 103
    • Granbury Christmas Lights
Re: Problem verifying Hub firmware after programming...
« Reply #2 on: October 31, 2014, 09:59:24 PM »
Steve, I had made the same comment in the Thumbtacked post at the top. Verify didn't work.

But, I have used the Hub for DMX out and it did work.

Offline Steve Gase

  • Supporting Member
  • ******
  • Join Date: Mar 2013
  • Location: Georgetown, TX (near Austin)
  • Posts: 1,037
  • Kudos: 5
    • WinterLightShow in Georgetown, TX
Re: Problem verifying Hub firmware after programming...
« Reply #3 on: October 31, 2014, 10:02:15 PM »
cool.  thanks jim and jon!

 

Back to top