Author Topic: Lights not playing sequence xLights/FalconPlayer/Pixlite4 V1.2  (Read 439 times)

Offline EricFromGrace

  • Newbie
  • *
  • Join Date: Dec 2016
  • Location:
  • Posts: 4
  • Kudos: 0
Lights not playing sequence xLights/FalconPlayer/Pixlite4 V1.2
« on: December 15, 2016, 04:03:06 PM »
I followed this tutorial on setting up RGB lights using xLights, Falcon Player and a Pixlite 4. I have everything hooked up but when I play the sequence in FPP the lights do not light up.


Here are the details:
xLights 2016.51
Raspberry Pi 3 Model B with Falcon Player v1.8-63-gabcfb17
Pixlite 4 v1.2

Sequence and media files are on a USB stick on the Pi and uploaded into the Falcon Player
Connectivity with the Falcon Player is set via WiFi and working
Connectivity between Pi and Pixlite is set via Ethernet (NOT working  >:( )
I've connected the lights directly to the Pixlite following the pinout chart on the Pixlite ( + __ DATA - )
The ends (labeled OUTPUT) of the lights are just exposed wires. Is that how it's supposed to be?


I've attached screen caps of the Falcon Player settings and a photo of the Pixlite's wiring. Plus here's a link to the xLights data.

Offline EricFromGrace

  • Newbie
  • *
  • Join Date: Dec 2016
  • Location:
  • Posts: 4
  • Kudos: 0
Re: Lights not playing sequence xLights/FalconPlayer/Pixlite4 V1.2
« Reply #1 on: December 15, 2016, 04:04:17 PM »
Here are the rest of the pics

Offline gadgetsmith

  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: Apr 2014
  • Location: Charlton, NY
  • Posts: 880
  • Kudos: 14
Re: Lights not playing sequence xLights/FalconPlayer/Pixlite4 V1.2
« Reply #2 on: December 15, 2016, 04:29:06 PM »
You want to check the Enable E1.31 Output checkbox.

Offline gadgetsmith

  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: Apr 2014
  • Location: Charlton, NY
  • Posts: 880
  • Kudos: 14
Re: Lights not playing sequence xLights/FalconPlayer/Pixlite4 V1.2
« Reply #3 on: December 15, 2016, 04:30:34 PM »
I don't have a Pixlight controller, but i think someone mentioned recently in a post that it only runs unicast. Might want to check on that.

Scratch that, just looked it up and it says it supports multicast and unicast. I must have confused this with another controller. Sorry.

Offline EricFromGrace

  • Newbie
  • *
  • Join Date: Dec 2016
  • Location:
  • Posts: 4
  • Kudos: 0
Re: Lights not playing sequence xLights/FalconPlayer/Pixlite4 V1.2
« Reply #4 on: December 19, 2016, 04:02:26 PM »
You want to check the Enable E1.31 Output checkbox.


Thanks for that. I've checked the box and the lights still don't run with the music.


Should the lights be on as soon as I plug in the Pixlight? Because they are.

Offline EricFromGrace

  • Newbie
  • *
  • Join Date: Dec 2016
  • Location:
  • Posts: 4
  • Kudos: 0
Re: Lights not playing sequence xLights/FalconPlayer/Pixlite4 V1.2 SOLVED
« Reply #5 on: December 19, 2016, 05:22:29 PM »
I've figured it out!*


*once I re-read the manual... :-[


I had the LED type set to the wrong one in the Advatek Assistant software.

 

Back to top