Author Topic: Pixelnet Out  (Read 203 times)

Offline twooly

  • Supporting Member
  • ******
  • Join Date: Oct 2013
  • Location:
  • Posts: 992
  • Kudos: 13
Pixelnet Out
« on: October 04, 2017, 09:49:51 AM »
I assume I can do pixelnet out from the picap?

If so do I use the Pixelnet-Open, what port do I use....I'm seeing ttyAMAO and ttySO

Offline twooly

  • Supporting Member
  • ******
  • Join Date: Oct 2013
  • Location:
  • Posts: 992
  • Kudos: 13
Re: Pixelnet Out
« Reply #1 on: October 05, 2017, 10:35:56 AM »
So tried both ports with both pixelnet-open and pixelnet-lynx, no go.  Is this supported, pixelnet out of the picap (falcon picap)

Offline JonB256

  • Supporting Member
  • ******
  • Join Date: Mar 2013
  • Location: Granbury, Texas
  • Posts: 3,674
  • Kudos: 77
    • Granbury Christmas Lights
Re: Pixelnet Out
« Reply #2 on: October 06, 2017, 10:51:52 AM »
Did you do a reboot between changes? I remember reading that it may need a reboot to fully change the port settings.

Offline twooly

  • Supporting Member
  • ******
  • Join Date: Oct 2013
  • Location:
  • Posts: 992
  • Kudos: 13
Re: Pixelnet Out
« Reply #3 on: October 06, 2017, 07:39:19 PM »
Ok so I'm super close, it had to do with the configuration on the F16v1.  It was configured for universe 1 and 2, and have now changed it to just universe 2 since the picap can only send one universe, but don't get activity to the F16, I'm guessing because the Picap is sending on only the first two pairs of wires and the F16 is expecting data on the second two pairs.  Why I'm thinking this.

I took out my f8, configured for universe 2, ran a test through the picap....nothing.  Moved the pixelnet select jumpers to universe 1 on the f8 (board itself is still programmed for universe 2 and channels are in universe 2).  Ran a test and then it worked....responding on universe 2 channels but the jumper select had to be on universe 1.

Now my problem I'm not sure how I can fool the f16 like I did with the f8 since the jumper select is a little different allowing for two universes, any tips to try and trick it?

Offline twooly

  • Supporting Member
  • ******
  • Join Date: Oct 2013
  • Location:
  • Posts: 992
  • Kudos: 13
Re: Pixelnet Out
« Reply #4 on: October 07, 2017, 07:47:07 AM »
Ok after talking to David and confirming I was probably going to need to make a custom cable to do this.  Can some look at my wiring and confirm I am doing it right?  My first try didnt seem to help.  Wanting to take Universe 1 (PiCap side) since it only outputs 1 Universe to Universe 2 on the F16v1 side.

PiCap - orange white/orange/green white/blue/blue white/green/brown white/brown  - F16v1 - green white/blue/orange white/orange/blue white/green/brown white/brown

Offline JonB256

  • Supporting Member
  • ******
  • Join Date: Mar 2013
  • Location: Granbury, Texas
  • Posts: 3,674
  • Kudos: 77
    • Granbury Christmas Lights
Re: Pixelnet Out
« Reply #5 on: October 07, 2017, 08:18:09 AM »
Ok after talking to David and confirming I was probably going to need to make a custom cable to do this.  Can some look at my wiring and confirm I am doing it right?  My first try didnt seem to help.  Wanting to take Universe 1 (PiCap side) since it only outputs 1 Universe to Universe 2 on the F16v1 side.

PiCap - orange white/orange/green white/blue/blue white/green/brown white/brown  - F16v1 - green white/blue/orange white/orange/blue white/green/brown white/brown

You have swapped pair one with pair two. That sounds logical.

Offline twooly

  • Supporting Member
  • ******
  • Join Date: Oct 2013
  • Location:
  • Posts: 992
  • Kudos: 13
Re: Pixelnet Out
« Reply #6 on: October 07, 2017, 11:41:58 AM »
Hmm ok Ill give it another go at making the cable and give it a try again.

Offline JonB256

  • Supporting Member
  • ******
  • Join Date: Mar 2013
  • Location: Granbury, Texas
  • Posts: 3,674
  • Kudos: 77
    • Granbury Christmas Lights
Re: Pixelnet Out
« Reply #7 on: October 07, 2017, 01:21:14 PM »

orange white swaps to green white, green white to orange white

orange swaps to green, green swaps to orange

Offline twooly

  • Supporting Member
  • ******
  • Join Date: Oct 2013
  • Location:
  • Posts: 992
  • Kudos: 13
Re: Pixelnet Out
« Reply #8 on: October 07, 2017, 03:28:00 PM »
This is what I currently have.  I'm waiting to hear back from David, I almost think the F16v1 is still expecting 2 universes (because of the jumpers on the board. 1/3....2/4).  I can test the setup with an etherdongle/xlights and the board is responding to universe 2 channels I have configured.  I'm stumped.  Board currently has its jumpers set at Universe 3 and Universe 2 for the sets, but I'm only configured the board for Universe 2 in the config software.




Offline JonB256

  • Supporting Member
  • ******
  • Join Date: Mar 2013
  • Location: Granbury, Texas
  • Posts: 3,674
  • Kudos: 77
    • Granbury Christmas Lights
Re: Pixelnet Out
« Reply #9 on: October 07, 2017, 03:59:45 PM »
Try this layout. Your Orange wire needs to go to position #6, not #4

Offline twooly

  • Supporting Member
  • ******
  • Join Date: Oct 2013
  • Location:
  • Posts: 992
  • Kudos: 13
Re: Pixelnet Out
« Reply #10 on: October 07, 2017, 04:35:05 PM »
Got it....yep it was my wiring

GW
G
OW
B
BW
O
BRW
BR

 

Back to top