Author Topic: Newbie needs help - first 50 leds only working  (Read 285 times)

Offline Mxhatch

  • Newbie
  • *
  • Join Date: Jan 2018
  • Location: Chicago
  • Posts: 20
  • Kudos: 0
Re: Newbie needs help - first 50 leds only working
« Reply #15 on: February 12, 2018, 07:01:51 PM »
E1.31 page.

Offline Mxhatch

  • Newbie
  • *
  • Join Date: Jan 2018
  • Location: Chicago
  • Posts: 20
  • Kudos: 0
Re: Newbie needs help - first 50 leds only working
« Reply #16 on: February 12, 2018, 07:05:57 PM »
LOR/DMX jumpers are set to DMX.  Set to LOR?  not using the DMX ports.

Checked, does the same thing in LOR.

Switched back to DMX - factory setting.
« Last Edit: February 12, 2018, 07:28:46 PM by Mxhatch »

Offline Emuney18

  • Sr. Member
  • ****
  • Join Date: Nov 2015
  • Location: Apex, NC
  • Posts: 352
  • Kudos: 3
Newbie needs help - first 50 leds only working
« Reply #17 on: February 12, 2018, 07:17:50 PM »
Ok your eth0 is set to 2.150. That is not your Falcon. Yes it gets the data from there but the Falcon needs an ID that is 192.168.2.something except 150.  150 is bad for the same reason 16 was bad before, you can't have 2 things with the same address. 

On your physical Falcon board you can set the IP address gateway and net mask. On that board put your ip as 192.168.2.151. Netmask 255.255.255.0. Gateway set to the eth0 ip of the Pi (192.168.2.150). For the dns set it to the router 192.168.1.1. 

Then in browser type 192.168.2.151, the Falcon not the PI. If you have restarted your Mac since you typed the routing then do that again first. Mac does not have persistent routes like the windows or at least not easily.  That should take you to the controller.

And please tell me that worked.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Offline jnealand

  • Developer
  • ******
  • Join Date: Aug 2013
  • Location: Kennesaw, GA
  • Posts: 2,396
  • Kudos: 47
Re: Newbie needs help - first 50 leds only working
« Reply #18 on: February 13, 2018, 09:20:37 AM »
Do not confuse the Falcon Player with a Falcon Controller.  You keep showing screen shots of the Falcon Player.
Jim Nealand
Kennesaw, GA
Falcon and Lynx, all 12v
Multisync with Pi and BBB
P10 and P5

Offline Mxhatch

  • Newbie
  • *
  • Join Date: Jan 2018
  • Location: Chicago
  • Posts: 20
  • Kudos: 0
Re: Newbie needs help - first 50 leds only working
« Reply #19 on: February 16, 2018, 05:33:33 PM »
Just wanted to respond and say thank you.  I went through routing issues, which I got cleared up.  The gateway was the last piece.  I could ping the falcon board but not bring it up via IP.


I stood at the threshold of that problem for a few too many hours and reread the post several times.


Thanks for helping a newbie.

 

Back to top