Author Topic: XLights to FPP 2.5.3 - E1.31 not working?  (Read 237 times)

Offline Bos Lights

  • Jr. Member
  • **
  • Join Date: Sep 2017
  • Location: Kamloops, BC
  • Posts: 70
  • Kudos: 0
    • BosLights - Light Shows
XLights to FPP 2.5.3 - E1.31 not working?
« on: February 04, 2019, 02:16:40 AM »
Hi all,

in FPP 1.10 XLights to FPP using E1.31 worked great and now on FPP 2.5.3 I can’t seem to get it working....anyone else experiencing this?  While FPP is in bridge mode using unicast and both XLights and FPP universe config is matching I can see data is beeing received in FPP but no lights....

Using XLights 2019.9

Offline pixelpuppy

  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: Aug 2015
  • Location: Dallas, TX
  • Posts: 1,353
  • Kudos: 43
Re: XLights to FPP 2.5.3 - E1.31 not working?
« Reply #1 on: February 04, 2019, 06:32:57 AM »

One of the changes from v1.x to v2.x is there are separate tabs for E1.31 *INPUT* and E1.31 *OUTPUT*
For FPP v2.x to receive E1.31 it must have the E1.31 *input* screen configured .
For FPP v2.x to send E1.31 to external controllers the E1.31 *output* screen must be configured .


Depending on your layout, you may need on or the other or both.



-Mark

Offline Bos Lights

  • Jr. Member
  • **
  • Join Date: Sep 2017
  • Location: Kamloops, BC
  • Posts: 70
  • Kudos: 0
    • BosLights - Light Shows
Re: XLights to FPP 2.5.3 - E1.31 not working?
« Reply #2 on: February 04, 2019, 11:38:35 PM »
Thanks Pixelpuppy! That worked great, I only needed to enable the Input/Output Setup --> Channel Inputs.  I guess the Channel Outputs is needed when sending data from the remote pi to the pixel controller, in my case the Pi is the pixel controller with the PiCap attached to it.
Cheers!

 

Back to top