Author Topic: Cannot get effects to work in FPP 2.6  (Read 533 times)

Offline Bos Lights

  • Jr. Member
  • **
  • Join Date: Sep 2017
  • Location: Kamloops, BC
  • Posts: 93
  • Kudos: 1
    • BosLights - Light Shows
Cannot get effects to work in FPP 2.6
« on: February 09, 2019, 04:03:48 PM »
Hi All,
I can't get the .eseq files to work in FPP 2.6 and was wondering if someone knows if the process has changed?  I have tried to use both FSEQ V1 and V2 in XLights and I have tried to export as both options available in XLights 2019.10 (please see attached screenshot).
I am starting a looping effect from a script.sh:
Code: [Select]
fpp -e "SCRIPT_NAME,0,1"On the http://PI_IP/effects.php page I can see that the effect is running but no lights ???  FYI - WS2811 pixels work great using .fseq files.... any thoughts? I can provide more details if needed.
« Last Edit: February 09, 2019, 04:21:39 PM by Bos Lights »

Offline CaptainMurdoch

  • Administrator
  • *****
  • Join Date: Sep 2013
  • Location: Washington
  • Posts: 9,856
  • Kudos: 214
Re: Cannot get effects to work in FPP 2.6
« Reply #1 on: February 09, 2019, 05:05:58 PM »
Try specifying the correct start channel number instead of a 0 and see if that has any effect.
-
Chris

Offline Bos Lights

  • Jr. Member
  • **
  • Join Date: Sep 2017
  • Location: Kamloops, BC
  • Posts: 93
  • Kudos: 1
    • BosLights - Light Shows
Re: Cannot get effects to work in FPP 2.6
« Reply #2 on: February 09, 2019, 05:33:40 PM »
Thanks I will give that a try 👍

Offline Bos Lights

  • Jr. Member
  • **
  • Join Date: Sep 2017
  • Location: Kamloops, BC
  • Posts: 93
  • Kudos: 1
    • BosLights - Light Shows
Re: Cannot get effects to work in FPP 2.6
« Reply #3 on: February 10, 2019, 04:34:37 PM »
Ahrrr... there must be something else that I am missing...I updated the 0 to start at channel 1 but unfortunately it did not have any effect:
Code: [Select]
fpp -e "${EFFECTNAME},1,1"

Did anyone else have any luck?




Offline CaptainMurdoch

  • Administrator
  • *****
  • Join Date: Sep 2013
  • Location: Washington
  • Posts: 9,856
  • Kudos: 214
Re: Cannot get effects to work in FPP 2.6
« Reply #4 on: February 10, 2019, 09:50:22 PM »
I just tested in my Pi running the master code branch and effects are working fine on it.  If no one else chimes in, I can see about reverting a different Pi to v2.6 and trying that.

Offline Bos Lights

  • Jr. Member
  • **
  • Join Date: Sep 2017
  • Location: Kamloops, BC
  • Posts: 93
  • Kudos: 1
    • BosLights - Light Shows
Re: Cannot get effects to work in FPP 2.6
« Reply #5 on: February 10, 2019, 10:07:09 PM »
Thanks that would be great  :D also just let me know if you need more details...eseq creation, PiCap output, FPP config..etc..

Offline Bos Lights

  • Jr. Member
  • **
  • Join Date: Sep 2017
  • Location: Kamloops, BC
  • Posts: 93
  • Kudos: 1
    • BosLights - Light Shows
Re: Cannot get effects to work in FPP 2.6
« Reply #6 on: February 20, 2019, 10:06:05 AM »
Hi Chris,

Any luck reverting a different Pi to v2.6 and looping a .eseq file? If so how did you create your .eseq file in XLights?

Offline Poporacer

  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: Dec 2017
  • Location: Meridian Idaho
  • Posts: 639
  • Kudos: 9
Re: Cannot get effects to work in FPP 2.6
« Reply #7 on: February 20, 2019, 10:46:21 AM »
Does your model that you are trying to play the effect on actually start at channel 1? IOW is it the first model in your display?
If to err is human, I am more human than most people.

Offline Bos Lights

  • Jr. Member
  • **
  • Join Date: Sep 2017
  • Location: Kamloops, BC
  • Posts: 93
  • Kudos: 1
    • BosLights - Light Shows
Re: Cannot get effects to work in FPP 2.6
« Reply #8 on: February 20, 2019, 11:40:12 AM »
Yes starting at channel one, I have added screenshots of my PiCap output, I hope this helps.

Offline CaptainMurdoch

  • Administrator
  • *****
  • Join Date: Sep 2013
  • Location: Washington
  • Posts: 9,856
  • Kudos: 214
Re: Cannot get effects to work in FPP 2.6
« Reply #9 on: February 21, 2019, 11:33:32 AM »
I tested with v2.5, v2.6, and master and they all work to play an effect that I created years ago in xLights.  I don't have any new eseq files from the latest xLights since I don't have that installed yet.  Do you have any old .eseq files you could test with?

Offline Bos Lights

  • Jr. Member
  • **
  • Join Date: Sep 2017
  • Location: Kamloops, BC
  • Posts: 93
  • Kudos: 1
    • BosLights - Light Shows
Re: Cannot get effects to work in FPP 2.6
« Reply #10 on: February 21, 2019, 02:25:26 PM »
Thanks Chris, unfortunately I dont have any old .eseq files but I will have a look if I can downgrade XLights to an older version and test again. I am curious though for someone else results using FPP 2.6 with the latest XLights version.

Offline CaptainMurdoch

  • Administrator
  • *****
  • Join Date: Sep 2013
  • Location: Washington
  • Posts: 9,856
  • Kudos: 214
Re: Cannot get effects to work in FPP 2.6
« Reply #11 on: February 21, 2019, 04:38:12 PM »
I started a compile of the latest xLights on another dev machine, so I will try to reproduce with that if no one else comments.  I needed the latest running to update a xLights patch I have anyway, so should be looking at it in the next day or two.

Offline Bos Lights

  • Jr. Member
  • **
  • Join Date: Sep 2017
  • Location: Kamloops, BC
  • Posts: 93
  • Kudos: 1
    • BosLights - Light Shows
Re: Cannot get effects to work in FPP 2.6
« Reply #12 on: February 21, 2019, 11:50:31 PM »
Chris, thanks for looking into this, however after doing a bit more testing I just got it sorted, all is working fine  ;D . It was a xLights mistake on my end.
Cheers!

Offline CaptainMurdoch

  • Administrator
  • *****
  • Join Date: Sep 2013
  • Location: Washington
  • Posts: 9,856
  • Kudos: 214
Re: Cannot get effects to work in FPP 2.6
« Reply #13 on: February 22, 2019, 07:36:54 AM »
OK, thanks for reporting back.

 

Back to top