Author Topic: Multiple receiver ports #3 are dead?!  (Read 151 times)

Offline gleaminx

  • Newbie
  • *
  • Join Date: Jan 2019
  • Location:
  • Posts: 6
  • Kudos: 0
Multiple receiver ports #3 are dead?!
« on: March 05, 2019, 04:16:39 PM »
I was trying to do a simple color wash from the F48 to a receiver board and determined port 3 on all five of my receiver boards does not work.  Ports 1,2 & 4 work fine.  It does not matter which port I plug into on the F48.  I realize the chances are slim all five are defective right out of the bag.  What could be the culprit?

Offline CaptainMurdoch

  • Administrator
  • *****
  • Join Date: Sep 2013
  • Location: Washington
  • Posts: 9,737
  • Kudos: 205
Re: Multiple receiver ports #3 are dead?!
« Reply #1 on: March 05, 2019, 04:21:06 PM »
Bad cable?  Did you try a different cable?
-
Chris

Offline pixelpuppy

  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: Aug 2015
  • Location: Dallas, TX
  • Posts: 1,353
  • Kudos: 43
Re: Multiple receiver ports #3 are dead?!
« Reply #2 on: March 05, 2019, 04:30:12 PM »
I agree with the Cap'n ... the cable is the most likely culprit based on those symptoms.

Cat5/6 cable is four-twisted-pairs.   Pair 1 is used for Port 1, Pair 2 for Port 2, etc.    Sounds like Pair 3 is bad in your cable
-Mark

Offline gleaminx

  • Newbie
  • *
  • Join Date: Jan 2019
  • Location:
  • Posts: 6
  • Kudos: 0
Re: Multiple receiver ports #3 are dead?!
« Reply #3 on: March 05, 2019, 04:42:05 PM »
You guys nailed it.  I was unaware each pair was being used for transmit and receive.  I thought it was only the green and orange.  Thanks a bunch.

 

Back to top