Author Topic: Matrix help  (Read 248 times)

Offline mattbaer

  • Newbie
  • *
  • Join Date: Jan 2019
  • Location:
  • Posts: 3
  • Kudos: 0
Matrix help
« on: June 11, 2019, 07:03:26 PM »
This is all new to me. After reading and watching some videos. I have a matrix with 2" spacing 1152 total nodes power seems to be good. A test from the F16v3 everything looks good all nodes light. Test from xlights chase/twinkle looks good all nodes light. My issue is the first 50 nodes do not light when uploading xlights to fpp. In Xlights is set to 2 # strings 576 Nodes/strings 12 strands/strings F16v3 Port 1 and 2. Xlights used universe 1-7 each at 510 channels. FPP universe match xlights. Attached is the flag I was trying to have up for the 4th of July. I tried just a basic bar effect and the same everything but the first 50 light. I can't figure out what I might have wrong.

Offline StickyWicket

  • Full Member
  • ***
  • Join Date: Sep 2015
  • Location: Wenatchee, WA
  • Posts: 126
  • Kudos: 4
Re: Matrix help
« Reply #1 on: June 11, 2019, 08:16:24 PM »
Post screenshots of your configuration pages. Its hard to troubleshoot without seeing the full picture of how things are setup.

Offline mattbaer

  • Newbie
  • *
  • Join Date: Jan 2019
  • Location:
  • Posts: 3
  • Kudos: 0
Re: Matrix help
« Reply #2 on: June 11, 2019, 09:13:21 PM »
Looks like I found my issue. Other Outputs Had an active with a start channel 1 and 150 count. Disabled and now it working.

Offline Greg.Ca

  • Newbie
  • *
  • Join Date: Dec 2013
  • Location:
  • Posts: 33
  • Kudos: 1
Re: Matrix help
« Reply #3 on: June 12, 2019, 11:56:31 AM »
Can you be more specific as what you did? Somewhat confusing. Thanks --Greg--

Offline JonB256

  • Supporting Member
  • ******
  • Join Date: Mar 2013
  • Location: Granbury, Texas
  • Posts: 5,238
  • Kudos: 126
    • Granbury Christmas Lights
Re: Matrix help
« Reply #4 on: June 12, 2019, 04:35:48 PM »
Looks like I found my issue. Other Outputs Had an active with a start channel 1 and 150 count. Disabled and now it working.

Because he had defined and made Active (in the Other Outputs Tab), the conflict was causing problems with 1 thru 150 on his matrix. (it was being re-directed)

Offline mattbaer

  • Newbie
  • *
  • Join Date: Jan 2019
  • Location:
  • Posts: 3
  • Kudos: 0
Re: Matrix help
« Reply #5 on: June 12, 2019, 06:50:31 PM »
I guess when I first set up FPP and playing around with the settings. I must have set created it and not realized it. I deleted it now. So I don't accidentally check the box again.

Offline jnealand

  • Developer
  • ******
  • Join Date: Aug 2013
  • Location: Kennesaw, GA
  • Posts: 2,936
  • Kudos: 68
Re: Matrix help
« Reply #6 on: June 13, 2019, 07:50:10 AM »
Don't feel bad Matt, many of us have done that.  Me too.
Jim Nealand
Kennesaw, GA all Falcon controllers, all 12v Master Remote Multisync with Pi and BBB P10 and P5

 

Back to top