Author Topic: help getting p10 panels working in xlights  (Read 1765 times)

Offline bassnbuck

  • Newbie
  • *
  • Join Date: Apr 2014
  • Location: Concord, NH
  • Posts: 34
  • Kudos: 0
help getting p10 panels working in xlights
« on: March 01, 2016, 05:45:36 AM »
i have a 5x6 p10 panel matrix and i am having trouble getting it working in xlight.  the test mode on the BBB works fine, have pretty sure i have amy universes and channel numbers set up correct and making on both the BBB and xlights.  Any ideas what else i should check?  Sorry for not having screen shots i will do that when i get home.  Also i have the BBB in bridge mode is that correct?  keep in mind i did have 2 p10 panels hooked up and running through xlight first.   

Offline mararunr

  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: Dec 2013
  • Location:
  • Posts: 606
  • Kudos: 14
    • Bentonville Heart Lites
Re: help getting p10 panels working in xlights
« Reply #1 on: March 01, 2016, 06:19:16 AM »
Screenshots would definitely help.  Would check your start channel in xLights and in FPP p10 setup.
Bentonville Heart Lites (www.facebook.com/bheartlites)
 This is just my opinion/suggestion/viewpoint.  Others with other viewpoints/experiences may have different advice.  I am a hobbyist with a couple years real world experience, not an expert.

Offline jnealand

  • Developer
  • ******
  • Join Date: Aug 2013
  • Location: Kennesaw, GA
  • Posts: 2,876
  • Kudos: 66
Re: help getting p10 panels working in xlights
« Reply #2 on: March 01, 2016, 09:05:28 AM »
If you are trying to play with it in xlights in immeadiate mode where you can see the effects live you must connect to the bbb and change it from player mode to bridge mode.  Just learned that one myself recently.
Jim Nealand
Kennesaw, GA all Falcon controllers, all 12v Master Remote Multisync with Pi and BBB P10 and P5

Offline CaptainMurdoch

  • Administrator
  • *****
  • Join Date: Sep 2013
  • Location: Washington
  • Posts: 9,737
  • Kudos: 205
Re: help getting p10 panels working in xlights
« Reply #3 on: March 01, 2016, 11:43:54 AM »
Did you setup universes in FPP to match the universes configured in xLights?
-
Chris

Offline bassnbuck

  • Newbie
  • *
  • Join Date: Apr 2014
  • Location: Concord, NH
  • Posts: 34
  • Kudos: 0
Re: help getting p10 panels working in xlights
« Reply #4 on: March 01, 2016, 12:16:52 PM »
I have it in "bridge" mode and i have double checked the universes and channel number to make sure they match.  One other thing on the BBB in the FPP interface should i have the"enable e1.31 output" box checked or just the "enable LED output Panel" box checked?

Offline mararunr

  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: Dec 2013
  • Location:
  • Posts: 606
  • Kudos: 14
    • Bentonville Heart Lites
Re: help getting p10 panels working in xlights
« Reply #5 on: March 01, 2016, 01:27:54 PM »
One other thing on the BBB in the FPP interface should i have the"enable e1.31 output" box checked or just the "enable LED output Panel" box checked?

Just enable LED output.  Do not check enable e1.31 but you still need to have it defined.

Offline bassnbuck

  • Newbie
  • *
  • Join Date: Apr 2014
  • Location: Concord, NH
  • Posts: 34
  • Kudos: 0
Re: help getting p10 panels working in xlights
« Reply #6 on: March 01, 2016, 06:53:20 PM »
ok i tried just checking the led output, and still nothing.  here are some screen shots

Offline bassnbuck

  • Newbie
  • *
  • Join Date: Apr 2014
  • Location: Concord, NH
  • Posts: 34
  • Kudos: 0
Re: help getting p10 panels working in xlights
« Reply #7 on: March 01, 2016, 07:37:33 PM »
think i may have found it, on the LED output panel page i didnt have the correct start channel.

 

Back to top