News:

LATEST RELEASE:  FPP 6.1 - Download from here - https://github.com/FalconChristmas/fpp/releases/tag/6.1

+-+-

+-User

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

+-Site Stats

Members
Total Members: 15290
Latest: eatumup
New This Month: 36
New This Week: 5
New Today: 4
Stats
Total Posts: 125007
Total Topics: 15226
Most Online Today: 89
Most Online Ever: 7634
(January 21, 2020, 02:14:03 AM)
Users Online
Members: 5
Guests: 37
Total: 42

FPP 6.0 Released!

Started by dkulp, July 26, 2022, 05:53:40 PM

Previous topic - Next topic

Macpanda and 1 Guest are viewing this topic.

virgil1

Quote from: virgil1 on August 16, 2022, 04:17:44 PM
Quote from: virgil1 on August 16, 2022, 03:41:15 PMI am having the same problem. Tried 6.  Tried 6.02.  Tried with my backup config, tried without it.  It doesn't see the USB Soundblaster.  Went back to my old SD card with v4.6.1, works fine.  Raspberry Pi 3B+.
Paul

Trying 5.5 now.  Will post updates.  Forgot to mention I have a piCap, and a Soundblaster 3 USB.

5.5 worked great!  I think I'll stick with that(better than v4.6.1), but please let me know if I can help with any additional info to debug.  I tried 5.5 with 'vanilla' (not putting my backup config on it) and with my config.  Both worked fine.  

Poporacer

#31
Quote from: virgil1 on August 16, 2022, 03:41:15 PMIt doesn't see the USB Soundblaster.  Went back to my old SD card with v4.6.1, works fine.  Raspberry Pi 3B+.
I doubt it is the software. Have you updated to the most recent version of FPP? Do you have the UI Password enabled (this is usually not recommended and known to cause issues)
Here is one on a Pi 3B
You cannot see attachments on this board.
And on a 3B+
You cannot see attachments on this board.
If to err is human, I am more human than most people.

virgil1

Yes, UI Password enabled.  How would that stop the USB Sound Card from working?  I can try installing and disabling all passwords.  I did update to the latest FPP and OS.

Poporacer

Quote from: virgil1 on August 16, 2022, 11:35:19 PMYes, UI Password enabled
Is there a reason for that?

Quote from: virgil1 on August 16, 2022, 11:35:19 PMHow would that stop the USB Sound Card from working?
There was a bug that would not allow a few settings options to be displayed because of the UI password.

Quote from: virgil1 on August 16, 2022, 11:35:19 PMI can try installing and disabling all passwords.
That should fix your problem.

Quote from: virgil1 on August 16, 2022, 11:35:19 PMI did update to the latest FPP and OS.
You probably didn't have the latest update, because it was fixed in one of the more recent versions.
If to err is human, I am more human than most people.

virgil1

Reinstalled, didn't enforce UI password(set as disabled), works fine now.  Back on 6.  Thanks for the help!

Poporacer

If to err is human, I am more human than most people.

Dgrimard

For anyone else struggling with the Soundblaster not showing up - or really anything showing up in the sound settings:

Symptoms: I was running version 6.0 adn added a SB Play 3 USB.  I rebooted and nothing showed up in the audio section, and even the previous default options were gone.  Upgraded to 6.02 (cant rember what version of 6 I was on before) but it didnt help any.  In the troubleshooter it showed I had a soundblaster Play 3 connected, but the Audio section showed nothing - not even the derfault Pi4 autio options that is upposed to be default.  I had this problem before when I had the GUI password option enabled (after upgrade to version 6) and once I disabled it then i saw the Pi4 Audio device there.

To get it to work I:
Re-enabled the GUI password option, and then reboot, then disable it again, reboot, and then it showed in the FPP GUI properly.

So it is something with the GUI password breaking the detection of the audio device.

darylc

Quote from: Dgrimard on September 05, 2022, 10:13:30 PMSo it is something with the GUI password breaking the detection of the audio device.

Can you try with the latest version of 6.0?  These was a bunch of problems related to UI password breaking things fixed about a month ago.

JonD

#38
Quote from: Dgrimard on September 05, 2022, 10:13:30 PMFor anyone else struggling with the Soundblaster not showing up
I have two Pi4s and one Pi3b+ and no issues at all with the Sound Blaster showing up.  I have had the FPP keep rebooting if I do not select the sound blaster as the default device, but once the sound blaster has been selected every thing seems to work fine, other than I get constant errors in the "/var/log/syslog" file.
Sep  6 04:09:35 XMas-FPP fppd[1742]: ALSA lib pcm.c:8545:(snd_pcm_recover) underrun occurred
Sep  6 04:09:37 XMas-FPP fppd[1742]: ALSA lib pcm.c:8545:(snd_pcm_recover) underrun occurred
Sep  6 04:09:37 XMas-FPP fppd[1742]: ALSA lib pcm.c:8545:(snd_pcm_recover) underrun occurred
Sep  6 04:09:37 XMas-FPP fppd[1742]: ALSA lib pcm.c:8545:(snd_pcm_recover) underrun occurred
Sep  6 04:09:37 XMas-FPP fppd[1742]: ALSA lib pcm.c:8545:(snd_pcm_recover) underrun occurred
Sep  6 04:09:37 XMas-FPP fppd[1742]: ALSA lib pcm.c:8545:(snd_pcm_recover) underrun occurred
Sep  6 04:09:37 XMas-FPP fppd[1742]: ALSA lib pcm.c:8545:(snd_pcm_recover) underrun occurred
Sep  6 04:09:37 XMas-FPP fppd[1742]: ALSA lib pcm.c:8545:(snd_pcm_recover) underrun occurred
Sep  6 04:09:37 XMas-FPP fppd[1742]: ALSA lib pcm.c:8545:(snd_pcm_recover) underrun occurred
Sep  6 04:09:38 XMas-FPP fppd[1742]: ALSA lib pcm.c:8545:(snd_pcm_recover) underrun occurred
Sep  6 04:09:38 XMas-FPP fppd[1742]: ALSA lib pcm.c:8545:(snd_pcm_recover) underrun occurred
Sep  6 04:09:38 XMas-FPP fppd[1742]: ALSA lib pcm.c:8545:(snd_pcm_recover) underrun occurred
Sep  6 04:09:38 XMas-FPP fppd[1742]: ALSA lib pcm.c:8545:(snd_pcm_recover) underrun occurred
Sep  6 04:09:38 XMas-FPP fppd[1742]: ALSA lib pcm.c:8545:(snd_pcm_recover) underrun occurred
Sep  6 04:09:39 XMas-FPP fppd[1742]: ALSA lib pcm.c:8545:(snd_pcm_recover) underrun occurred


Poporacer

#39
Quote from: Dgrimard on September 05, 2022, 10:13:30 PMTo get it to work I:
Re-enabled the GUI password option, and then reboot, then disable it again, reboot, and then it showed in the FPP GUI properly
The GUI password issue has been fixed. Typically using a GUI password does not provide any security and can cause other issues. It is not typically used for normal functionality.
If to err is human, I am more human than most people.

deanathpc

I just did some backups after I finally got everything talking to each other correctly finally.  I am currently running FPP v6.0.2-8 and noticed the backup file has a v to it.  v5_todaysdate_time.json

Assuming nothing to worry about?
------------------
Dean

Stafford, NY
FPP, F16v2R's, SanDevice, LE's, xLights

Support FPP

+- Recent Topics

K16a-b FPP setup by dkulp
Today at 06:15:18 AM

OrangePi 3 LTS wifi by ctmal
September 25, 2022, 05:27:37 PM

Pi Top on sale by CeP
September 25, 2022, 04:26:29 PM

no Lights by Poporacer
September 24, 2022, 06:47:12 PM

exceding 24000 starting channels by Poporacer
September 24, 2022, 05:53:25 PM

No signs of life, help by JonD
September 24, 2022, 02:44:30 PM

Sequencing timing... by Atljim965
September 24, 2022, 10:22:25 AM

OLED Screen Not Coming On by jja0607
September 23, 2022, 06:34:51 PM

How to connect a button (via GPIO) to a K16A-B by pierlux
September 23, 2022, 05:44:49 PM

Background Image (House) Not Visible In XLights by dkulp
September 23, 2022, 12:41:52 PM

Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod