News:

Server migration complete, Welcome to version 2.1.1

+-+-

+-User

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

+-Site Stats

Members
Total Members: 15649
Latest: Androom
New This Month: 0
New This Week: 1
New Today: 0
Stats
Total Posts: 128374
Total Topics: 15784
Most Online Today: 37
Most Online Ever: 7634
(January 21, 2020, 02:14:03 AM)
Users Online
Members: 1
Guests: 24
Total: 25

Issues with my mega tree

Started by Snipescastle2, November 21, 2019, 11:13:32 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Snipescastle2

Hello all! I'm a newbie, although I've been working on my display for 8 months. It's been a " School if Hard knocks" in learning what I have thus far.
My issue that I'm having on my mega tree.
First off, I am running 5. Volt, ws2811 pixel nodes, using a Falcon F16 V3 controller, and a Raspberry Pi/FPP. When I have uploaded my show, I'm getting strands that aren't going in the right direction and wrong colors. I have a video but it's .MOV (not a supported attachment here)
Picture a tree with the "Swirl Effect" half of the tree goes one direction, right colors, other direction. It is really evident when you place the meteor Effect on the prop. Most fall downward where a few strands show Meteors going upward...

I have no overlapping channels, and I assigned each group of 150 pixels port assignments, and power injection at 100 node mark on each set.
I've checked the direction of Data flow.
I've tested the sequence. I'm ready to pull out my hair at this point(not really but you get the picture) one theory I have is this:
The sequences I was using at first had overlapping channels, I had uploaded those files to the FPP and controller, is there anyway these files could be on the SD card still and the controller is still using the older files -vs.the new files I uploaded? Reason I mention this is: I opened the setup tab on the falcon last night and I'm still seeing references to props I deleted before I corrected the problems I was having.
I cannot upload any of my pictures because they are too large.
Anyone have a suggestion to fix my dilemma ?
Thank you!
Ben Smith
" those who live by the Sword, get shot by those who Don't"

K-State Fan

When I am having a problem I start with testing from the controller if everything works from there I test from FPP if everything works there I load a test sequence that is R G B W in 30 second intervals. Problem solving this way allows me to narrow down where I need to look for my mistake


Sent from my iPhone using Tapatalk

Snipescastle2

Thank you Sir! I'll certainly try that when I get home, I have a few things I need to try as well. 
When I logged into my FPP/Falcon F16 V3 last night, there was a page with string port properties that was from a previous attempt to get these lights working. Guess I need to delete all that data and start from scratch.
thanks again!
Ben Smith
P.S,
I work in Kansas City, Mo. (I noticed your a K state fan .......
" those who live by the Sword, get shot by those who Don't"

Emuney18

Start at the controller. Do the colors make sense there in test mode?  Look at the string ports and make sure the reverse drop down is not selected for the strings acting in reverse.  There are rgb settings there as well.

In xlights what type of model do you have. How many strings of how many nodes. Do you have them going the right direction and the effect look correct in the preview.   If so render again and repeat the FPP connect to move the sequence to the Pi or whatever. 

I would also do the factory reset of the controller and then manually enter this tree and see if that fixes it. 


Sent from my iPhone using Tapatalk

Support FPP

+- Recent Topics

Set Time/Date by breese
February 01, 2023, 05:03:33 PM

Help How I use Orange Pi with FPP by tbone321
February 01, 2023, 02:41:58 PM

No network by Steve_63
January 31, 2023, 08:17:21 PM

F48V4-NS Pixel Controller using all 12 Differential SmartReceiver ports by BirdingPix
January 31, 2023, 02:26:30 PM

F48v4NS - Pi or No Pi? by rjhodgefamily
January 31, 2023, 09:25:20 AM

Trying to configure LOR CF50D Floods on FPP Pi Player with PiCap by JonD
January 31, 2023, 07:01:41 AM

Script/Plug-In Trigger on Data by darylc
January 30, 2023, 11:31:16 PM

Attempting to move to FPP 6.3 from 4.4 - Assigned IP is in different subnet. by Poporacer
January 30, 2023, 05:06:59 PM

Camera input for WS2811's by dkulp
January 30, 2023, 04:02:55 PM

F16v3 Won't boot or power on by rjhodgefamily
January 30, 2023, 02:22:05 PM

Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod