News:

LATEST RELEASE:  FPP 6.1 - Download from here - https://github.com/FalconChristmas/fpp/releases/tag/6.1

+-+-

+-User

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

+-Site Stats

Members
Total Members: 15512
Latest: bfrisan
New This Month: 20
New This Week: 8
New Today: 8
Stats
Total Posts: 127205
Total Topics: 15614
Most Online Today: 71
Most Online Ever: 7634
(January 21, 2020, 02:14:03 AM)
Users Online
Members: 1
Guests: 33
Total: 34

F16V4 expansion board not getting power

Started by bhinkle50, October 20, 2021, 09:54:41 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

bhinkle50

I got my F16V4 and expansion board a few weeks ago and am currently having an issue getting the expansion board to power. 

The F16 is configured correctly to have the 16 local + 4 smart receiver chains.

When the jumper on the expansion board is set to be powered from the ribbon cable, the F16 will not boot and the expansion board does not light up at all. Powering down and removing the ribbon cable and the F16 boots up fine.

I submitted a tech question on the website trying to determine if there is an issue with the expansion board I have, but I haven't heard anything back.

Does anyone have a suggestion on how to fix?

darylc

Have you disconnected all cables from the expansion board other than the ribbon cable?

k6ccc

Don't know about the V4, but do the ribbon cable connectors have tabs to force the cable to be plugged in correctly?  I know with the earlier boards, SOME came with cable connectors with indexing tabs and some did not.  If not, are you sure the cable is plugged in correctly?
Using LOR (mostly SuperStar) for all sequencing - using FPP only to drive P5 and P10 panels.
My show website:  http://newburghlights.org

Jim

bhinkle50

Thank you for the replies.

There are no other cables connected to the expansion board.

Yes, the ribbon cable I received does have the notch as do the F16 and expansion board. I also verified the pinout just to make sure. I am going to get another ribbon cable just to rule out an issue with the cable, but I think that's a long shot.

It definitely appears like a short of some kind because the F16 doesn't light up the same way when the expansion board is connected and it's powered on. I'll try and upload a couple pics later today.

darylc


Support FPP

+- Recent Topics

INK1003 strips not playing nice with F16V4 by battle79
Today at 03:13:41 AM

FPP Playlist by LedMutt
Today at 02:29:01 AM

FPP install script on Ubuntu, no video by darylc
Today at 01:37:05 AM

f16v4 wont play in Player or Master Mode by Oxytousc
December 04, 2022, 10:33:43 PM

K8-PB Network Issue by Kensington Graves
December 04, 2022, 10:21:18 PM

New to FPP6.2 - Interface issue, I think? by Poporacer
December 04, 2022, 09:54:45 PM

FPP not releasing control to WLED when idle by cwr89
December 04, 2022, 09:20:43 PM

K8-B-Scroller needs updated EEPROM Signature? by jdbeavers
December 04, 2022, 06:32:25 PM

BBB running 3-4 seconds ahead by MATTS
December 04, 2022, 05:56:59 PM

FPP 6.2 ColorLight Issues by dennismccreery
December 04, 2022, 05:52:32 PM

Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod