News:

LATEST RELEASE:  FPP 7.5 - Download from here - https://github.com/FalconChristmas/fpp/releases/tag/7.5

+-+-

+-User

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

+-Site Stats

Members
Total Members: 16422
Latest: geoffhoops63
New This Month: 15
New This Week: 9
New Today: 1
Stats
Total Posts: 132298
Total Topics: 16400
Most Online Today: 106
Most Online Ever: 7634
(January 21, 2020, 02:14:03 AM)
Users Online
Members: 0
Guests: 71
Total: 71

strang text behavior with all modell

Started by e.oelberg, February 26, 2024, 11:35:54 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

e.oelberg

I have three matrixes 12 x 60. I build a model of all of them 36 x 60.

strangely the text  in the all model is not readable small and just in the middle of the panel.

if I use the same text on 1,2,or three it looks like it should 12 point...

what am I doing wrong ?


nicholas



Poporacer

If to err is human, I am more human than most people.

MikeKrebs

I tried this based on your description and had to substantially increase the font size to something like 24 and different font selections had big changes in how it looked. Likely you just need to mess with it until you get something you like.

It is in the middle because that is where you told it to locate the text. There is a position slider for both x and y that will change the initial position of the text (depends on movement selected).

In case you haven't read it... https://manual.xlights.org/xlights/effects/off/text

e.oelberg

Thank you for your replies !  Yes I have played with the font size and it is possible to get the system font into a size that it looks fine. The thing is. The 10 and 12 point dot matrix fonts built into Xlights are much better to read. Especially when scrolling and these don't work. I have grouped three matrixes 12 x 60 to form one 36 x 60 matrix. If I run the 12 point Font on one of the three models everything looks fine. If I run it on the group. it is completly crippled. I just see 2 points in the middle. 

I suspect to have made a mistake grouping the models, yet If I run a video it looks just fine !

I attached two screenshots. One with system font and one with Xlights font to illustrate the problem



thank you to all of you, Nicholas

Poporacer

Quote from: e.oelberg on March 01, 2024, 02:07:37 AMI have grouped three matrixes 12 x 60 to form one 36 x 60 matrix.
Is there a reason that you are creating this as 3 different models? Just because they might be physically 3 pieces, that doesn't mean that you have to create them as 3 models.

Quote from: e.oelberg on March 01, 2024, 02:07:37 AMIf I run it on the group. it is completly crippled.
What render style have you tried? Things in groups sometimes behave a little differently and you have to change the render style.

Quote from: e.oelberg on March 01, 2024, 02:07:37 AMI suspect to have made a mistake grouping the models
That could be, but like I mentioned, you really don't need to make them separate. 
If to err is human, I am more human than most people.

e.oelberg

I take your advice, I'm going to make one model of them all !

Poporacer

Quote from: e.oelberg on March 03, 2024, 08:33:09 AMI'm going to make one model of them all !
Let us know if it behaves any better?
If to err is human, I am more human than most people.

Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod