News:

LATEST RELEASE:  FPP 7.5 - Download from here - https://github.com/FalconChristmas/fpp/releases/tag/7.5

+-+-

+-User

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

+-Site Stats

Members
Total Members: 16446
Latest: josh19002
New This Month: 17
New This Week: 3
New Today: 0
Stats
Total Posts: 132570
Total Topics: 16437
Most Online Today: 175
Most Online Ever: 7634
(January 21, 2020, 02:14:03 AM)
Users Online
Members: 1
Guests: 109
Total: 110

FPP & F16 not playing nicely

Started by Sean, March 09, 2024, 01:36:37 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Sean

I am once again pulling out the last of my valuable hair trying to get my FPP and F16 to work with each other. I will post screenshots of my current situation.
I can get my pi to work wirelessly and according to the FPP page, I have successfully set ethernet. When connected, I am unable to bring up the Falcon Controller page.
This is probably a simple problem to most of you but not to me! As always, I expect it to be an easy fix that I am not seeing due to frustration.
Any ideas as to my problem?
Thanks in advance!You cannot view this attachment. You cannot view this attachment. You cannot view this attachment. You cannot view this attachment. You cannot view this attachment.

Poporacer

Quote from: Sean on March 09, 2024, 01:36:37 PMI will post screenshots of my current situation.
Thank you so much, this REALLY helps a lot!

Quote from: Sean on March 09, 2024, 01:36:37 PMWhen connected, I am unable to bring up the Falcon Controller page.
How are you tying to bring it up? Are you using 192.168.9.50? If so, that "might" not work depending on what else you have configured.

A few things, you should only have the IP Forwarding set on your wlan0 interface on your FPP.

The other is that because you are using 2 different subnets, you have to define how those 2 subnets can communicate. It is covered in this video, 
https://youtu.be/68exxlJDox4?si=G038Pu4ZF7y2kRlg&t=1627 
I would recommend watching the entire video to get a better understanding of networking, but this will link you to the relevant part of your problem,
If to err is human, I am more human than most people.

Sean

Thank you so much for the help. I now have access to my controller again! 
I've never had to deal with netmasks before and of course, my router has a non-standard one. I also wanted to use the router configuration, option three listed in the video, but can't do it with my router. I am using the proxy setting and it works.
Onward to xLights and hopefully no more problems.
Thanks again.

Poporacer

If to err is human, I am more human than most people.

Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod