News:

Server migration complete, Welcome to version 2.1.1

+-+-

+-User

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

+-Site Stats

Members
Total Members: 15733
Latest: aquila2heman
New This Month: 15
New This Week: 0
New Today: 0
Stats
Total Posts: 128956
Total Topics: 15885
Most Online Today: 113
Most Online Ever: 7634
(January 21, 2020, 02:14:03 AM)
Users Online
Members: 5
Guests: 85
Total: 90

wifi issues on BBB running fpp v6.3

Started by bert-nc, January 27, 2023, 05:39:35 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

bert-nc

I have been having issues with the wifi connection on my BBB. Bought a new BBB that came with fpp v6.3 loaded on sd card. Made multiple attempts to get the BBB to connect to my home network by wifi. 75% of the time it will not connect. When it does, once you shut fpp down it will not reconnect when restarted.
I can do a scan using xlights scanner and it finds it, but shows it to be off-line
Looking for suggestions, even if that is to reread install fpp.

Always appreciate any help offered

bert-nc

Poporacer

I have 7 FPP BB based controllers all connecting with Wi-Fi at different areas of my yard and house and don't have any issues. Would you happen to have some sort of Wi-Fi mesh system? I know there have been several people with Mesh system that have had similar issues and I believe it stems from the Wi-Fi devices don't handle roaming very well.
If to err is human, I am more human than most people.

bert-nc

I only have one router/connection point in my home network that i am trying to connect to.
Thought I had an idea as to what may be going on, however turned on the power to the BBB after breakfast this morning and it connected on first attempt.
:) / :o

Will continue on the this lighting adventure. Am hoping to put a small mega tree up this year. Lots to learn.

bert-nc

bert-nc

Wifi has decided not to connect to the network again.
I am not an IT person, so I will ask this question, even though it may be way off base.
We had to replace the old router at the house.
the wifi adapter was the one that I ordered when I got the first BBB last summer.
The new router is 5.0, no idea what the old one was. WE had it for a while.
Could that be causing my connection problems?
I may be way off base, but trying.

thanks

bert-nc

k6ccc

Possibly related.  Some multi-band routers will attempt to push traffic to one band or the other (generally towards 5 GHz).  That is fine if the client is multi-band.  The problem can be that the router tries to force single band devices to a band that they can't support.  Your adapter for the BBB is likely 2.4 GHz only.  Check your router settings to see if you can set up one or more SSIDs a single band.  For example at my house I have a IoT-2G (2.4 GHz only) and a IoT-5G (5 GHz only) SSIDs for my Internet of Things (IoT) devices.  Granted, I have the advantage that I am running enterprise grade access points as opposed to consumer grade APs.
Using LOR (mostly SuperStar) for all sequencing - using FPP only to drive P5 and P10 panels.
My show website:  http://newburghlights.org

Jim

Support FPP

+- Recent Topics

Sound Reactive in Real Time by MikeKrebs
Today at 09:15:58 PM

colorlight 5a-75b not working with raspberry pi4B fpp by JonB256
Today at 03:17:40 PM

Lack of communication from supplier by darylc
May 26, 2023, 11:13:11 AM

DIY BBB CAPE by shanebou24
May 26, 2023, 08:56:42 AM

Fpp and xlights preview not working by breese
May 26, 2023, 04:16:17 AM

K4-PB Wifi setup confusion by mikeh565
May 25, 2023, 09:27:21 AM

How to connect a button (via GPIO) to a K16A-B by k6ccc
May 24, 2023, 08:01:36 AM

Logic Shift a 12v Data Pin to Control 5v WS2812b with Optocoupler by MikeKrebs
May 22, 2023, 10:32:33 PM

V7 Alpha shell not working by MikeKrebs
May 22, 2023, 10:04:06 PM

K8-Pi Cape Power by VistaLeaf
May 22, 2023, 10:24:13 AM

Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod