News:

LATEST RELEASE:  FPP 6.1 - Download from here - https://github.com/FalconChristmas/fpp/releases/tag/6.1

+-+-

+-User

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

+-Site Stats

Members
Total Members: 15299
Latest: Psonic
New This Month: 2
New This Week: 0
New Today: 0
Stats
Total Posts: 125126
Total Topics: 15247
Most Online Today: 86
Most Online Ever: 7634
(January 21, 2020, 02:14:03 AM)
Users Online
Members: 2
Guests: 51
Total: 53

Falcon 4 String Smart Receiver Issue

Started by bweekley08, December 06, 2021, 11:49:39 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

bweekley08

Newbie here, this past year started to playing around.  I have a K40D-PB, and 1 Falcon 4 String Smart receiver connected to it.  I have two props, I have 1 plugged into Port 1 and the 2nd plugged into Port 2.  If I click the tester button on the receiver, both props light up correctly.  However, if I use FPP through the K40D-PB, the prop on Port1 just flickers lights on and off.  I've take the cable and unplugged directly from the board on Port 1 to Port 2, 3 or 4, and it works correctly.  So it seems like maybe something is wrong with the Port on the board, but back to my first word "Newbie", wanted to reach out and see if I have missed  something.

I do have the termination switches all up, fought with that for a couple days.  So not sure if using the receiver with those termination switches in the wrong position may have caused damage or not.

Thanks in advance for any ideas or suggestions

rudybuddy

And you have the DIP switches set for Normal Mode?

bweekley08

Yes, I should have mentioned that.  After finding out I had the termination DIP switches were wrong, I double checked the mode DIP switch to make sure it was in the right position as well.  Both mode DIP switches are OFF in the down position.

rudybuddy

A screenshot of your FPP output configuration would be helpful.

bweekley08

Attached is the screen shot.  This works just fine, but if I switch the data that is on Port 3, which ever object I plug into Port 1, just ends up blinking lights on and off.You cannot see attachments on this board.You cannot see attachments on this board.

Support FPP

+- Recent Topics

F16V4 port 5 Lights flicker by rudybuddy
Today at 04:18:23 PM

PiCap w/Controller? by jnealand
Today at 02:37:57 PM

new piCaps in the works? by james-s
Today at 01:39:26 PM

Smartthings Integrations by james-s
Today at 01:26:22 PM

Advatek Vortex 48 channel DC controller by CeP
Today at 05:34:34 AM

Upgraded to FPP V6.1.1 - Network Settings do not have "Interface Routing" option by Poporacer
October 01, 2022, 10:24:15 PM

FS Kulp K-8B Controller, Complete by poolprousa
October 01, 2022, 08:31:43 PM

60+ Ray Wu Cables, Pigtails, misc by jnealand
October 01, 2022, 08:57:49 AM

Sequence issues from Rasberry pi by Poporacer
October 01, 2022, 07:49:10 AM

New K4-PB wifi problems by fauxton
September 30, 2022, 07:19:15 PM

Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod