News:

Server migration complete, Welcome to version 2.1.1

+-+-

+-User

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

+-Site Stats

Members
Total Members: 15299
Latest: Psonic
New This Month: 2
New This Week: 1
New Today: 1
Stats
Total Posts: 125123
Total Topics: 15247
Most Online Today: 78
Most Online Ever: 7634
(January 21, 2020, 02:14:03 AM)
Users Online
Members: 3
Guests: 52
Total: 55

Differential Board & Wire Colore

Started by munu, February 02, 2022, 12:00:00 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

munu

I have a bunch of differential boards for the F48 controller. I also purchase xConnect cables from Ray which have 3 conductors, one yellow/green, one blue and one brown. I assume yellow/green goes to G. But how about blue and brown? Which one goes to D and which one to V?

pixelpuppy

Quote from: munu on February 02, 2022, 12:00:00 AMI also purchase xConnect cables from Ray which have 3 conductors, one yellow/green, one blue and one brown. I assume yellow/green goes to G. But how about blue and brown? Which one goes to D and which one to V?
You should always verify with a multimeter.... but usually, Brown is V+, Blue is V-, and Yellow is Data.

-Mark

munu

I will check with a multimeter but this is very helpful.

TWW

Very useful chart.

But, as munu said I would always check with a multimeter that the plugs have been wired correctly.

I got a whole batch early this year where they had swapped the + and - v leads in manufacturing.

I spent ages replacing pixels/checking leads on a new prop until I realised the pins had been swapped over on the pigtails themselves.

I've taken to plugging new ones in to leads I know are correct and making sure the colours match up using the continuity setting on the meter. Everyone says I am getting paranoid. :D

towerclimber87

I am wondering if someone can help me. 
I am using felcon player and wled. i have them setup via ethernet talking to each other on its own network 192.168.3.100 for the PI, wled is 192.168.3.10. my home network is 192.168.1.X. 
I am able to get the setup to work but I cannot reach Wled when its setup this way. This is only important so i can change my pixel counts when i move around my props.

tbone321

What are you trying to reach your wled with to change its configuration?  192.168.3.X and 192.168.1.X are two different networks so anything on the 192.168.1.X will NOT be able to directly communicate with anything having an IP address of 192.168.3.X.  You can either set the wled and the PI to something on the 192.168.1.X home network or set the IP address of whatever device you are trying to configure the wled to an address on the 192.168.3.X network.  You could also set up a router and a static route on the device you want to connect to the wled but that seems to be way too much effort for what you want to do.

Support FPP

+- Recent Topics

new piCaps in the works? by james-s
Today at 01:39:26 PM

Smartthings Integrations by james-s
Today at 01:26:22 PM

PiCap w/Controller? by james-s
Today at 01:13:37 PM

F16V4 port 5 Lights flicker by Martin Lamers
Today at 10:59:19 AM

Advatek Vortex 48 channel DC controller by CeP
Today at 05:34:34 AM

Upgraded to FPP V6.1.1 - Network Settings do not have "Interface Routing" option by Poporacer
October 01, 2022, 10:24:15 PM

FS Kulp K-8B Controller, Complete by poolprousa
October 01, 2022, 08:31:43 PM

60+ Ray Wu Cables, Pigtails, misc by jnealand
October 01, 2022, 08:57:49 AM

Sequence issues from Rasberry pi by Poporacer
October 01, 2022, 07:49:10 AM

New K4-PB wifi problems by fauxton
September 30, 2022, 07:19:15 PM

Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod