News:

Server migration complete, Welcome to version 2.1.1

+-+-

+-User

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

+-Site Stats

Members
Total Members: 15303
Latest: markuslott
New This Month: 6
New This Week: 4
New Today: 1
Stats
Total Posts: 125183
Total Topics: 15256
Most Online Today: 99
Most Online Ever: 7634
(January 21, 2020, 02:14:03 AM)
Users Online
Members: 7
Guests: 43
Total: 50

Smart Receiver 1.02 Test Not Working

Started by gpoduska, July 30, 2022, 11:08:49 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

gpoduska

I have a 1.02 SR.  When i plug 5v power in, I get very dim lights on the four data LEDs.  When I press the test button, nothing happens on any ports - LED strand plugged in or not.  I am using this as a test board to test my props prior to deploying.  Voltage at power terminal and at pixel connectors is 5v.  Pls see attached pic.  Any ideas? 

JonD

The manual says it needs to be minimum of 5.3v  If you are reading 5.0 it could be power related.

All four of the output ports on the Differential Receiver Boards output the same
voltage, and matches that which is input. The voltage must be between 5.3V and
13V.
Note that each Differential Receiver can have a different voltage. There is no
need to match the voltages between Differential Receivers being used in a
display.

JonD

Data Indicator LEDs
Near the center of the Differential Smart Receiver are four small LEDs as shown
in Figure 2-1. Each of the four LEDs corresponds one of the four Pixel Output
Ports. These LEDs will illuminate if data is being received by the Differential
Receiver, which indicates that the receiver is properly connected. The data being
sent can be either show data or test data from the controller (not test from the
Differential Smart Receiver).
All four of the LEDs will be lit if the connection is working properly. If any or all of
the LEDs are not lit, it is an indication that there is a connection problem between
the receiver and the controller. The LEDs correspond to the four ports on each
receiver sequentially from left to right.
Figure 2-6 - Data Indicator LEDs
When all four LEDs are off, there is no connection between the controller and the
receiver. Common causes of this are:
● Cable is not fully plugged in at one or both ends.
● Cable is connected to something other than what it was intended
to be connected to.
● Cable has been cut or damaged somewhere between the
controller and receiver.
● Power is not applied to the Differential Smart Receiver.
If only some LEDs are on and some are off, common causes are:
● The cable ends were not properly made or were not made using
the same wiring standard on both ends.
● One or more of the wires on the cable has been damaged.
● There is a bent pin in the jack on either the controller or the
receiver.
In addition to indicating if there is a problem receiving data on the receiver, these
LEDs can be used to verify the location of the receiver. During setup it is easy for
wires to get crossed or confused, then connected to the wrong Differential
Receiver Ports on the controller, thereby resulting in the wrong lights turning on
and off during the show. To verify which differential receiver is connected to
which controller output port, connect only a single receiver at a time to the
controller and locate the receiver which has the Data Indicator LEDs on. Doing
this for each port or receiver on an individual basis when setting up a display can
verify that all receivers are properly located and attached to the controller, which
can help minimize problems later.

gpoduska

Well, I'll be damned!  I bumped the voltage to 5.4 and reset...  All worked fine.

Thanks!

GP

JonD

Quote from: gpoduska on July 31, 2022, 11:23:27 AMWell, I'll be damned!  I bumped the voltage to 5.4 and reset...  All worked fine.
Glad you got it working!

Support FPP

+- Recent Topics

Written documentation for Differential Receivers v2.01 by jnealand
Today at 08:16:12 AM

Docker Container - No Multisync Discovery by EricD
October 04, 2022, 10:51:15 PM

FPP Advanced Features Key has been used. by Bwinter
October 04, 2022, 10:15:28 PM

Unable to reconnect to BBB after network config by Stoshx
October 04, 2022, 06:33:05 PM

WTB F16v4 by Poporacer
October 04, 2022, 02:31:40 PM

F16V3s for Sale by Manuelpereyra78
October 04, 2022, 12:33:36 PM

F16V4 port 5 Lights flicker by Martin Lamers
October 04, 2022, 09:54:36 AM

House preview - full screen icon missing by JonD
October 03, 2022, 06:03:37 PM

F26V3 Unable to connect to network by JonD
October 03, 2022, 05:52:09 PM

Using GPIO inputs for multiple uses? by VitoHGrind
October 03, 2022, 01:04:21 PM

Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod