News:

Server migration complete, Welcome to version 2.1.1

+-+-

+-User

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

+-Site Stats

Members
Total Members: 15512
Latest: bfrisan
New This Month: 20
New This Week: 8
New Today: 8
Stats
Total Posts: 127205
Total Topics: 15614
Most Online Today: 71
Most Online Ever: 7634
(January 21, 2020, 02:14:03 AM)
Users Online
Members: 2
Guests: 38
Total: 40

F16 v2 red

Started by wharrell, December 05, 2021, 02:27:17 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

wharrell

I have a f16 v2 r and output#7 hase stopped working all the other ones are fine any help

jnealand

Did you check the fuse?
Jim Nealand
Kennesaw, GA all Falcon controllers, all 12v Master Remote Multisync with Pi and BBB P10 and P5

wharrell

Yes the fuse is good it just stopped working

jnealand

I recently had to replace 5 fuses on one of F16v2rs which is why I asked.  Have swapped strings between port 7 and something else.  Just use test mode to check.
Jim Nealand
Kennesaw, GA all Falcon controllers, all 12v Master Remote Multisync with Pi and BBB P10 and P5

wharrell

I did a test mode and swapped strings still nothing I'll try power injection and see

JonB256

Output #7 shares an "output" chip with channels 5,6 and 8. Usually, if that chip goes bad, all 4 outputs stop. It's possible that just #7 died. On the F16v2 Red (I have one), those are socketed chips. There are four of them across the board. If you really, really want to check, swap chips carefully. If the problem moves, then you need a new chip. If it stays at #7, then look on the bottom of the board for bad solder.
Long time Falcon, FPP and xLights user

pixelpuppy

QuoteOutput #7 shares an "output" chip with channels 5,6 and 8. Usually, if that chip goes bad, all 4 outputs stop. It's possible that just #7 died.
I have had just one output go bad when I accidentally shorted the data line for one output.  The other outputs on the quad driver chip still worked fine.   This was verified, as you said, by swapping chips with another bank.   Easy to test and easy to fix with a new chip in the socket.
-Mark

wharrell

Thanks I will give that a try

wharrell

ok so I checked power im good there, I swapped the chip with another still nothing no data

Support FPP

+- Recent Topics

INK1003 strips not playing nice with F16V4 by battle79
Today at 03:13:41 AM

FPP Playlist by LedMutt
Today at 02:29:01 AM

FPP install script on Ubuntu, no video by darylc
Today at 01:37:05 AM

f16v4 wont play in Player or Master Mode by Oxytousc
December 04, 2022, 10:33:43 PM

K8-PB Network Issue by Kensington Graves
December 04, 2022, 10:21:18 PM

New to FPP6.2 - Interface issue, I think? by Poporacer
December 04, 2022, 09:54:45 PM

FPP not releasing control to WLED when idle by cwr89
December 04, 2022, 09:20:43 PM

K8-B-Scroller needs updated EEPROM Signature? by jdbeavers
December 04, 2022, 06:32:25 PM

BBB running 3-4 seconds ahead by MATTS
December 04, 2022, 05:56:59 PM

FPP 6.2 ColorLight Issues by dennismccreery
December 04, 2022, 05:52:32 PM

Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod