News:

Server migration complete, Welcome to version 2.1.1

+-+-

+-User

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

+-Site Stats

Members
Total Members: 16480
Latest: tcooper
New This Month: 12
New This Week: 1
New Today: 0
Stats
Total Posts: 132744
Total Topics: 16479
Most Online Today: 104
Most Online Ever: 7634
(January 21, 2020, 02:14:03 AM)
Users Online
Members: 0
Guests: 63
Total: 63

F48-NS Ethernet Issue

Started by urbanvisuals, January 22, 2024, 08:00:26 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

urbanvisuals

Hi, 

There's already a few messages on this board about this issue, but I wanted to document my experiences.

I think there must be a bug with the ethernet in the F48-NS, as I was having connectivity issues over ethernet. 

When I first connected to my network, the board wouldn't get an IP address over DHCP, and it just displayed 0.0.0.0 on the OLED, but interestingly, it did say it was receiving e1.31 from my Madrix PC, and it even displayed the IP of the PC on the top status line of the OLED. 

Setting the IP to static only changed the OLED display, but didn't add any functionality; I couldn't reach the device at the IP with the browser. I tried swapping ethernet cables, and still nothing changed. 

It wasn't until I read some other posts on here about switches that I plugged into a different device, and then it worked. 

So with a small NetGear FS105 10/100 switch it doesn't work, but with a D-link 16 port gigabit switch it works, as well as through a TPlink gigabit switch. I have two F48-NS units, and if I connect them both to the gigabit switch, they both work normally, displaying the DHCP address and are reachable over http, however if I unplug the ethernet and connect them to the Netgear 10/100 switch,  it doesn't work. and the IP address just displays 0.0.0.0.

Cheers,

Nathan




Support FPP

+- Recent Topics

UDP error by Poporacer
July 15, 2024, 03:39:36 PM

do I need license for my picap New? by Poporacer
July 15, 2024, 03:35:02 PM

Audio Issue with Pi Zero 2 W by robbiet
July 14, 2024, 12:07:12 PM

USB (and other) issues on Pi Zero 2w by zaicik
July 14, 2024, 04:20:33 AM

Multiple text effects cause re-render by dkulp
July 13, 2024, 08:44:07 AM

FPP led Panel Troubleshooting. by Poporacer
July 12, 2024, 09:29:56 AM

output controller by JonD
July 12, 2024, 09:29:07 AM

Looking for SRx2 V5... by darylc
July 11, 2024, 05:54:34 PM

FPP 8.0 by colonelcline
July 11, 2024, 04:05:15 PM

SMPTE timecode by k6ccc
July 11, 2024, 10:36:03 AM

Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod