News:

LATEST RELEASE:  FPP 6.1 - Download from here - https://github.com/FalconChristmas/fpp/releases/tag/6.1

+-+-

+-User

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

+-Site Stats

Members
Total Members: 15492
Latest: Robnation13
New This Month: 114
New This Week: 28
New Today: 6
Stats
Total Posts: 127012
Total Topics: 15583
Most Online Today: 97
Most Online Ever: 7634
(January 21, 2020, 02:14:03 AM)
Users Online
Members: 6
Guests: 56
Total: 62

Programming problems (SOLVED!)

Started by Steve Gase, October 29, 2014, 08:45:36 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Steve Gase

I have a working F16 v1.0 board, it had last year's firmware and ran my sequences last year without issue.
I've been running the self-test on this board for a few days to burn in (verify) my lights.

I decided to update the firmware.  First made a mistake and loaded the latest F8 firmware, then loaded the latest F16 firmware (v1.02).
Test mode works.

I've tried to assign channels using the Falcon Controller Software v1.2.2 and I'm having no luck... no flash, or any observable behavior.  The led labeled "Pixelnet" next to the ICSP header flashes after powerup, but not when I send the program, nor when I send test data via xlights.

I'm using a EtD with standard firmware (universes 1-32) that works fine with uSC and other controllers.
There is a direct connection between the EtD output and the F16 pixelnet input.

Can you review the pic and screenshot to verify that I'm not mismatching something?



[attachment deleted by admin]
http://WinterLightShow.com  |  110K channels, 50K lights  |  Nutcracker, Falcon, DLA, HolidayCoro

JerryPlak

 Steve,
I maybe wrong but I thinking the EtD output is only is multicast and not unicast output.   
Jerry Plak

David Pitts

This is actually quite humerus. I reversed the id jumper settings per your request on this version. So... your jumpers or backwards now. Look at the image of jumper settings in the controller setup. :)
PixelController, LLC
PixelController.com

Steve Gase

Quote from: JerryPlak on October 29, 2014, 09:06:36 AM
Steve,
I maybe wrong but I thinking the EtD output is only is multicast and not unicast output.
That is true, but that multicast communication is only between the computer/xlights and the EtD. 
Coming out of the EtD is four universes of pixelnet.  This EtD and Pixelnet communication works, verified with 2 Lynx Active hubs.

As long as the software knows to use EtD/multicast to communicate with the F16, it should also work.

Update:  I tried my Falcon Controller Software v1.0.1 (still installed and retaining last year's configuration).  This software did not work either with the firmware I have installed now.
http://WinterLightShow.com  |  110K channels, 50K lights  |  Nutcracker, Falcon, DLA, HolidayCoro

Steve Gase

Quote from: David Pitts on October 29, 2014, 09:32:54 AM
This is actually quite humerus. I reversed the id jumper settings per your request on this version. So... your jumpers or backwards now. Look at the image of jumper settings in the controller setup. :)

LOL.  I did see that, and I recalled my request -- I was going to ask for your new software to show the ACTUAL physical layout.   So, I expected the picture reflected the new board.

So, what SHOULD I use?  I entered '5' because that is the ID I assigned before -- and I didn't change the board to match the picture.  (I can't unsee the MSB and LSB printing. :) )
http://WinterLightShow.com  |  110K channels, 50K lights  |  Nutcracker, Falcon, DLA, HolidayCoro

Roger DeBolt

I actually had the same issue last night while trying to program and was going to ask the question that David answered. So as long as the jumpers are set to the way the picture in the software looks program should work? Is this correct.


Thanks,
Roger


I am trying with Pi and FPD though.

David Pitts

PixelController, LLC
PixelController.com

Steve Gase

Got it -- IT WORKED!  Use the utility as my guide, and make the board look like the utility. :) 

Thanks!!

http://WinterLightShow.com  |  110K channels, 50K lights  |  Nutcracker, Falcon, DLA, HolidayCoro

Rice66

Quote from: Steve Gase on October 29, 2014, 09:47:56 AM
Got it -- IT WORKED!  Use the utility as my guide, and make the board look like the utility. :) 

Thanks!!
I am having programming Issues, my fpp is running, but when I run a sequence no lights on any channel from  my fv16 controllers. this is a rookie  type of issue any suggestions so I can begin logical trouble shooting  techniques

Sent from my SAMSUNG-SM-N910A using Tapatalk


jnealand

Resurrecting a 3 yr old thread is not going to help you.  Start a new thread and describe your problems in it.
Jim Nealand
Kennesaw, GA all Falcon controllers, all 12v Master Remote Multisync with Pi and BBB P10 and P5

Support FPP

+- Recent Topics

Standalone Mode - limitations? by JonD
Today at 07:43:30 PM

Pi zero 2w by darylc
Today at 07:01:52 PM

Controller not keeping accurate time by JonD
Today at 05:21:55 PM

VAST-FMT/Si4713 plugin 4.1 by sgmaitland
Today at 04:43:46 PM

FPP connect by LedMutt
Today at 04:23:40 PM

Differential Receiver Board Ports w/ F48 corrupted data by tkelba
Today at 04:15:16 PM

How to tell if a pixel is going bad? by rayster
Today at 03:12:29 PM

K4-PB FPP Setup by K-State Fan
Today at 01:41:17 PM

Clock is slow by Rusackas
Today at 12:33:41 PM

FPP RPi 4 GPIO Big Button question by dkulp
Today at 11:22:26 AM

Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod