News:

Server migration complete, Welcome to version 2.1.1

+-+-

+-User

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

+-Site Stats

Members
Total Members: 15658
Latest: CharlieOhio
New This Month: 8
New This Week: 2
New Today: 2
Stats
Total Posts: 128426
Total Topics: 15790
Most Online Today: 30
Most Online Ever: 7634
(January 21, 2020, 02:14:03 AM)
Users Online
Members: 0
Guests: 13
Total: 13

FPD LAG?

Started by Frankr, December 06, 2017, 09:53:04 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Frankr

So I noticed last night while watching my show that the part of my show running off the FPD is lagging behind by a couple of frames. My setup is as follows:


fpp (master) pi3 w audio hat -> E1.31 out to 2 f16v2s. One f16v2 outputting 4 universes of pixelnet ~32k channels total
fpp(slave) BBB -> p10 matrix
fpp(slave) pi2 FPD -> outputs ~ 2 pixelnet universes


All connected to a wired ethernet switch


all the other channels seem to be in sync except the 2 universes coming out of the FPD. wondering if this is an issue with the FPD or possibly the lower power pi? I have several other pi3s I could deploy. or even attempt to deploy a pi3 to send e1.31 to the pi2 in in bridge mode.


Just looking for thoughts on the most likely approach to resolve the issue...


Last year I was not using the pixelnet output from my f16v2 so the lag was not as noticeable since most elements were on the same lag.


Thanks in  advance!


Frank


JonB256

Frank, my FPD is on a RasPi3 set as a Remote so no audio (and the Pi3 is noticeably faster than the Pi2)

It has 1 Pixelnet out (1200 pixels on an F16v1)
It has 2 DMX universes out (about 90 channels)
I'm driving 29 universes of E1.31 output to three IP addresses

So it's pretty busy. All that said, I'm not noticing any lag. Perhaps I don't program tightly enough to notice?
Long time Falcon, FPP and xLights user

Frankr

Quote from: JonB256 on December 06, 2017, 10:21:12 AM
Frank, my FPD is on a RasPi3 set as a Remote so no audio (and the Pi3 is noticeably faster than the Pi2)

It has 1 Pixelnet out (1200 pixels on an F16v1)
It has 2 DMX universes out (about 90 channels)
I'm driving 29 universes of E1.31 output to three IP addresses

So it's pretty busy. All that said, I'm not noticing any lag. Perhaps I don't program tightly enough to notice?

Switching to bridged mode with a separate pi doing the playback looks like it helped so likely a USB read issue.


Sent from my iPad using Tapatalk

Support FPP

+- Recent Topics

Unable to update RPi 5.5 to latest version by JonB256
February 05, 2023, 07:23:16 PM

help getting started, next step? by rayster
February 05, 2023, 04:24:09 PM

Warning/Error: Network incomplete frames hit 250. by darylc
February 05, 2023, 04:06:58 PM

F48V4-NS at 40 fps using all 48 pixel output ports? by darylc
February 05, 2023, 03:59:37 PM

F48v4NS - Pi or No Pi? by joeyblasko
February 05, 2023, 09:15:33 AM

Huidu Controllers LED matrix by CaptainMurdoch
February 04, 2023, 10:18:47 AM

FPP6.2 universes by darylc
February 03, 2023, 08:48:57 PM

F16v4 Ports vs Universe Configuration Question by k6ccc
February 03, 2023, 09:32:48 AM

Need Expert Advise on F16v4 Ports vs Universe Configuration by Kairus
February 03, 2023, 09:32:33 AM

Set Time/Date by darylc
February 02, 2023, 06:09:40 PM

Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod