News:

Server migration complete, Welcome to version 2.1.1

+-+-

+-User

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

+-Site Stats

Members
Total Members: 15187
Latest: 3636lightshow
New This Month: 4
New This Week: 0
New Today: 0
Stats
Total Posts: 123961
Total Topics: 15067
Most Online Today: 49
Most Online Ever: 7634
(January 21, 2020, 02:14:03 AM)
Users Online
Members: 0
Guests: 14
Total: 14

Pixel 1 port 1 won't light

Started by Santacarl, May 10, 2022, 09:57:55 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Santacarl

Hey All,

I am testing pixels and set up an F16V3 with 4 ports identically for testing 4 string at a time.  Ports 2-4 work perfectly but Port 1 will not light up pixel #1 in the string of 100.  And yes, I tried another string (same result) and also tried the same string on another port and pixel 1 works.

I checked and there is not a null pixel assigned to that port in configuration.  I also connected another pixel at the end of the string to see if the controller would push over into pixel 101; but it did not so only 99 pixels on the string light up.

I've included an attachment of the Port Configuration page in the Output Settings tab as I know there will be questions.

The E131/Artnet tab has 4 universes each sized at 510.  I tried switching the number to 300 to match identically the number of channels on port 1 but it did not make a difference.

Seems weird and I suppose I could solder in a null pixel and change the count to 101 pixels but that's problematic in itself.

Is there some other place that I'm forgetting about that could cause this?

Thanks...

Kensington Graves

It sure sounds like a channel offset problem.  I'd also check the start channel under the E1.31 settings to make sure that universe starts at channel 1 and not channel 4.  One of those obvious things, but I've missed things like that.

Santacarl

Quote from: Kensington Graves on May 10, 2022, 10:24:43 PMIt sure sounds like a channel offset problem.  I'd also check the start channel under the E1.31 settings to make sure that universe starts at channel 1 and not channel 4.  One of those obvious things, but I've missed things like that.
Thanks for the response Kensington..

So how do you change channel setting in the E1.31 tab?  The only options I see in the addressing mode are either Universe/Start Channel and Absolute....it doesn't let me see what channel it starts on....or am I looking in the wrong place?

Poporacer

If you are testing directly from the F16, there have been some known issues in the test function. Are you selecting all strings? Try testing from xLights.
If to err is human, I am more human than most people.

Santacarl

Here's a weird twist.

If I go to configuration and set port 1 to start on channel 2 or 3 and set the color to white....the first pixel lights up blue..... 

Santacarl

Quote from: Poporacer on May 10, 2022, 11:00:12 PMIf you are testing directly from the F16, there have been some known issues in the test function. Are you selecting all strings? Try testing from xLights.
Yeah...testing directly from the F16.....and based on your other question....I selected ALL ports instead of 1 only and now it's working....

Thanks Poporacer.....at least I know now....and won't think I've lost what's left of my mind..

Poporacer

Quote from: Santacarl on May 10, 2022, 11:03:20 PMand won't think I've lost what's left of my mind..
I replaced the first pixel TWICE on my Mega tree before I found out about the bug.... The first time, I didn't test the pixel beforehand, so I thought I replaced it with a bad pixel, but then when I replaced it with a known good pixel I figured something was wrong.
If to err is human, I am more human than most people.

Support FPP

+- Recent Topics

Bridging networks so show network can access internet by bloojoop
July 04, 2022, 03:08:03 PM

Looking for FPP Initial Setup screen by Poporacer
July 04, 2022, 11:51:56 AM

FPP 5.4 Released! by Poporacer
July 04, 2022, 08:42:52 AM

Falcon player dynamic tempo from some kind of input. How would I go about it? by JonD
July 03, 2022, 03:20:37 AM

FPP Startup - Newbee by Poporacer
July 02, 2022, 08:51:24 AM

EDM Audio FPP Plugin - RDS Expectations? by JonD
July 02, 2022, 06:12:35 AM

The Blenders - Rudolph by breese
July 01, 2022, 08:21:41 AM

fpp error when writing to emmc on BBB by neilric99
June 30, 2022, 11:28:59 PM

Any idea when more will be available by Poporacer
June 30, 2022, 09:39:31 PM

Trouble with wifi tethering/ initial setup by Poporacer
June 29, 2022, 09:14:53 PM

Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod