News:

Server migration complete, Welcome to version 2.1.1

+-+-

+-User

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

+-Site Stats

Members
Total Members: 15659
Latest: PaulDzRGB
New This Month: 9
New This Week: 3
New Today: 0
Stats
Total Posts: 128432
Total Topics: 15791
Most Online Today: 48
Most Online Ever: 7634
(January 21, 2020, 02:14:03 AM)
Users Online
Members: 5
Guests: 25
Total: 30

F16 v2 red

Started by wharrell, December 05, 2021, 02:27:17 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

wharrell

I have a f16 v2 r and output#7 hase stopped working all the other ones are fine any help

jnealand

Did you check the fuse?
Jim Nealand
Kennesaw, GA all Falcon controllers, all 12v Master Remote Multisync with Pi and BBB P10 and P5

wharrell

Yes the fuse is good it just stopped working

jnealand

I recently had to replace 5 fuses on one of F16v2rs which is why I asked.  Have swapped strings between port 7 and something else.  Just use test mode to check.
Jim Nealand
Kennesaw, GA all Falcon controllers, all 12v Master Remote Multisync with Pi and BBB P10 and P5

wharrell

I did a test mode and swapped strings still nothing I'll try power injection and see

JonB256

Output #7 shares an "output" chip with channels 5,6 and 8. Usually, if that chip goes bad, all 4 outputs stop. It's possible that just #7 died. On the F16v2 Red (I have one), those are socketed chips. There are four of them across the board. If you really, really want to check, swap chips carefully. If the problem moves, then you need a new chip. If it stays at #7, then look on the bottom of the board for bad solder.
Long time Falcon, FPP and xLights user

pixelpuppy

QuoteOutput #7 shares an "output" chip with channels 5,6 and 8. Usually, if that chip goes bad, all 4 outputs stop. It's possible that just #7 died.
I have had just one output go bad when I accidentally shorted the data line for one output.  The other outputs on the quad driver chip still worked fine.   This was verified, as you said, by swapping chips with another bank.   Easy to test and easy to fix with a new chip in the socket.
-Mark

wharrell

Thanks I will give that a try

wharrell

ok so I checked power im good there, I swapped the chip with another still nothing no data

Support FPP

+- Recent Topics

Warning/Error: Network incomplete frames hit 250. by JonD
Today at 10:59:15 AM

F16V3 with 2 expansion boards at 40 fps MAX PIXELS per output? by tbone321
February 06, 2023, 10:51:55 AM

F48V4-NS at 40 fps using all 48 pixel output ports? by Poporacer
February 06, 2023, 10:27:09 AM

Unable to update RPi 5.5 to latest version by JonB256
February 05, 2023, 07:23:16 PM

help getting started, next step? by rayster
February 05, 2023, 04:24:09 PM

F48v4NS - Pi or No Pi? by joeyblasko
February 05, 2023, 09:15:33 AM

Huidu Controllers LED matrix by CaptainMurdoch
February 04, 2023, 10:18:47 AM

FPP6.2 universes by darylc
February 03, 2023, 08:48:57 PM

F16v4 Ports vs Universe Configuration Question by k6ccc
February 03, 2023, 09:32:48 AM

Need Expert Advise on F16v4 Ports vs Universe Configuration by Kairus
February 03, 2023, 09:32:33 AM

Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod