News:

LATEST RELEASE:  FPP 6.1 - Download from here - https://github.com/FalconChristmas/fpp/releases/tag/6.1

+-+-

+-User

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

+-Site Stats

Members
Total Members: 15524
Latest: fighteriris
New This Month: 32
New This Week: 20
New Today: 3
Stats
Total Posts: 127343
Total Topics: 15630
Most Online Today: 135
Most Online Ever: 7634
(January 21, 2020, 02:14:03 AM)
Users Online
Members: 8
Guests: 36
Total: 44

No signs of life, help

Started by projectortoph, September 23, 2022, 11:18:17 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

projectortoph

Hi everyone,
I have a F48 v1.01 that runs my whole light show. It has been powered off since January until yesterday when I tried powering it on and got nothing, no OLED and no power LED. I verified my 5v power is working but still nothing. The F48 is mounted in a CG-1500 box on the wall of my garage year around but it is not powered. Any ideas for troubleshooting? Thank you. 

JonD

Per manual "A 5V with a 3A minimum is required to power the controller. Use either the barrel connector OR the V2 Power Connector to power the board, NOT BOTH. This power supply only powers the controller, it does not provide any power to the pixels themselves. "

Assuming you have tried another outlet, and not something as simple as GCFI that has tripped.  You can make sure the power wires did not corrode from humidly or short out somewhere,  If your not getting any signs of life, sounds like the board could have went bad.

fauxton

Did you verify that the 5/12v switch or jumper is in place?  I'm not familiar with each version but I know most of them have it.  
I am building pixel interface capes for BBB - http://www.ledpixeldriver.com

projectortoph

Thanks for the reply JonD. I have verified power and tried a brand-new Meanwell 5v 60A power supply. I'm only talking about the F48 board. 

fauxton, the F48 controller only accepts 5v. 

JonD

Quote from: projectortoph on September 23, 2022, 01:47:36 PMI have verified power and tried a brand-new Meanwell 5v 60A power supply.
The older smart receivers require 5.3 volts to run.  If you are using a meanwell power supply, you might crank up the volts to 5.3 and see if anything lights up.  If not turn it back down to 5.0.  If that was the issue, it would have probably showed itself last year though.

projectortoph

Thanks JonD, but the problem isn't with the receivers and the Meanwell power supply is outputing 5.3V.

I have emailed David Pitts and went through some basic troubleshooting but ultimately I will be sending it to him to look at.

JonD

The F48 manual stated 5v minimum, but it was for an older board revision.  You mentioned 5v, so if you were at 5.0, I thought there might a long shot that 5.3 might get you over the hump.  Some of the new smart receivers require 5.3 volts and was not sure if the newer F48 version did as well.  Glad your getting to the bottom of it.

Support FPP

+- Recent Topics

What am I doing wrong? FPP I’m ZCCP? by rudybuddy
Today at 09:01:26 AM

FPP Playlist by dkulp
Today at 07:14:42 AM

Setting up LOR to serial of F16v3 and configure in xLights by brmeadows
Today at 05:46:42 AM

FPP not releasing control to WLED when idle by Poporacer
December 06, 2022, 10:39:18 PM

1 player/2 remote by Poporacer
December 06, 2022, 08:07:48 PM

K8-PB Network Issue by Kensington Graves
December 06, 2022, 07:40:50 PM

Failed V1.03 diff receiver boards by bud29
December 06, 2022, 07:13:38 PM

XLights Variant by Poporacer
December 06, 2022, 06:56:52 PM

FPP Oddness. Remote not remoting, schedule not scheduling??? by Poporacer
December 06, 2022, 06:27:33 PM

Text inverted by dreiman
December 06, 2022, 06:12:17 PM

Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod