News:

LATEST RELEASE:  FPP 6.1 - Download from here - https://github.com/FalconChristmas/fpp/releases/tag/6.1

+-+-

+-User

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

+-Site Stats

Members
Total Members: 15506
Latest: rbatch
New This Month: 14
New This Week: 6
New Today: 6
Stats
Total Posts: 127164
Total Topics: 15603
Most Online Today: 61
Most Online Ever: 7634
(January 21, 2020, 02:14:03 AM)
Users Online
Members: 3
Guests: 28
Total: 31

Help with moving spots

Started by MichRX7, July 12, 2020, 10:23:53 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

MichRX7

So, I jumped in and bought some moving head spots and am trying to get them working in xLights. I have been working watching and reading everything I can and was ready to make my leap and now I'm stuck with nothing working, lol...

Here is my setup:
USB-485C
RJ-45 to XLR cable (created by me)
DMX Moving Head

RJ-45 to XLR cable - soldered brown/white & brown to left pin on XLR end, orange/white to top middle pin and orange to right pin.
I have the following settings on the moving head:
Address: A001
11 Channel
DMX512 Mode

I have the following in xLights Controllers:
Name: DMX_001
Protocol: OpenDMX
Address: COM7:250000 (I checked Device Manager it is Com7)
Universe: 1
Channels: 512 (1-512)

In the xLights Layout Models I have:
Name: DMXMovingHead
# Channels: 11
Pan: 1
Pan Ori: 2
Pan Deg of Rot 540
Pan Slew Limit: 0
Tilt Channel: 3
Tilt Orientation: 4
Tilt Deg of Rot: 180
Tilt Slew Limit: 0
Red Channel: 5
Shutter Channel: 8 (my dimming)
Shutter Open Threshold: 1
Beam Display Length: 4
Indiv Start Chans: (not checked)
Start Channel: 1

I then created a new animation @ 40fps and added the DMXMovingHead to the timeline
I dragged the DMX module onto the timeline, turned on "Output to Lights"
But, as I move the sliders nothing happens like in the videos I watched.

So, did I get my soldering wrong? Maybe the cable is bad? Not sure where to start next. Is there an easy way to test the cable?

Thanks for the assistance.

MichRX7

I figured it out with a bit of help. Since I'm using an old LOR USB485 to test I needed to create a crossover on the old blue/orangewhite & bluewhite/orange.

Support FPP

+- Recent Topics

loading playlist by Poporacer
Today at 08:52:57 AM

Linking FPP Run Command to a Button by Poporacer
Today at 08:50:40 AM

Needs Repair by boostedmopars
Today at 08:38:27 AM

Falcon V4 Player by K-State Fan
Today at 07:40:14 AM

Setting Color Order by K-State Fan
Today at 05:59:19 AM

BRP Voting Plugin - Allow others to vote for your songs! by Barkers Random Projects
December 03, 2022, 11:55:24 PM

BBB running 3-4 seconds ahead by MATTS
December 03, 2022, 09:41:41 PM

Remote Pi connection issues by JonD
December 03, 2022, 08:51:55 PM

FPP not releasing control to WLED when idle by cabrio
December 03, 2022, 08:24:43 PM

Setting up new Falcon f16v4 noob question by Scouser10231
December 03, 2022, 03:45:54 PM

Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod