News:

LATEST RELEASE:  FPP 6.3 - Download from here - https://github.com/FalconChristmas/fpp/releases/tag/6.3

+-+-

+-User

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

+-Site Stats

Members
Total Members: 15655
Latest: _composite_
New This Month: 5
New This Week: 2
New Today: 2
Stats
Total Posts: 128412
Total Topics: 15789
Most Online Today: 35
Most Online Ever: 7634
(January 21, 2020, 02:14:03 AM)
Users Online
Members: 1
Guests: 16
Total: 17

DMX, F16v2r, Stage Wash 7x 10w LED Moving head

Started by stlscott, November 13, 2018, 11:21:31 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

stlscott

Ok let me just start by saying I feel stupid and frustrated.  This is my 3rd Christmas (2018) doing pixels.  I have no problem with the 5v strips nor the 12v nodes. This year I wanted to add a pair of moving-head lights (one being controlled via DMX and one just following the first one).  Anyway, I can't seem to get it to work for the life of me.  I took a standard network cable (10'), cut the end off of one end, opened up a 3-connector XLR blank to make a cable.  The network cable is standard and the orange pair are first.   I soldered Wh-Orange to Pin #3 (D+), both browns to Pin #1 (Ground), and Solid-orange to Pin #2 (D-).  I plugged the network cable into 2, 3, and 4th port on the F16v2R hoping to get one of them to work (never used any of them before).  No luck, it didn't matter which port I configured, it didn't affect the motion head light.  I setup the serial-port port #2 on the Falcon to be DMX, universe 48, starting channel #1.  I matched this in Xlights 2018.v42 and it just doesn't work.  I also made a terminator using a 100 ohm resister to pug into the other DMX port.  Again, nothing happens on XLIGHTS when I move the slides for the DMX device.  I made a NEW cable today thinking maybe I did something wrong or the network cable was bad... nope, didn't do anything.  I did put the falcon into test mode and the head would move up and down and only display red & green (even though it's an RGBW). 


I know this is NOT supposed to be this difficult, what the heck am I doing wrong.

ebrown19721972

Quote from: stlscott on November 13, 2018, 11:21:31 PM
Ok let me just start by saying I feel stupid and frustrated.  This is my 3rd Christmas (2018) doing pixels.  I have no problem with the 5v strips nor the 12v nodes. This year I wanted to add a pair of moving-head lights (one being controlled via DMX and one just following the first one).  Anyway, I can't seem to get it to work for the life of me.  I took a standard network cable (10'), cut the end off of one end, opened up a 3-connector XLR blank to make a cable.  The network cable is standard and the orange pair are first.   I soldered Wh-Orange to Pin #3 (D+), both browns to Pin #1 (Ground), and Solid-orange to Pin #2 (D-).  I plugged the network cable into 2, 3, and 4th port on the F16v2R hoping to get one of them to work (never used any of them before).  No luck, it didn't matter which port I configured, it didn't affect the motion head light.  I setup the serial-port port #2 on the Falcon to be DMX, universe 48, starting channel #1.  I matched this in Xlights 2018.v42 and it just doesn't work.  I also made a terminator using a 100 ohm resister to pug into the other DMX port.  Again, nothing happens on XLIGHTS when I move the slides for the DMX device.  I made a NEW cable today thinking maybe I did something wrong or the network cable was bad... nope, didn't do anything.  I did put the falcon into test mode and the head would move up and down and only display red & green (even though it's an RGBW). 


I know this is NOT supposed to be this difficult, what the heck am I doing wrong.


I am having the exact same issue. Does anyone have an answer to this question? I thought maybe there was something wrong with my controller (Falcon) so I tried another one but it does exactly as described above.

algerdes

Most DMX based "theater" equipment have an indicator on them showing that data is being received.  (All 48 of mine do, and they are from different manufacturers.)
 
Is there any indicator on the first MH that shows it is seeing data?
Sequencers: Vixen3 and xLights
Players: FPP and xSchedule Controllers:  Renards - SS24/SS16; E1.31 - San Devices E682 - Falcon F16, F4, F48 - J1Sys - DIYLEDExpress E1.31 Bridges.  Much more!

Support FPP

+- Recent Topics

Unable to update RPi 5.5 to latest version by tbone321
February 04, 2023, 08:51:43 PM

help getting started, next step? by Poporacer
February 04, 2023, 06:42:08 PM

Huidu Controllers LED matrix by CaptainMurdoch
February 04, 2023, 10:18:47 AM

FPP6.2 universes by darylc
February 03, 2023, 08:48:57 PM

F16v4 Ports vs Universe Configuration Question by k6ccc
February 03, 2023, 09:32:48 AM

Need Expert Advise on F16v4 Ports vs Universe Configuration by Kairus
February 03, 2023, 09:32:33 AM

Set Time/Date by darylc
February 02, 2023, 06:09:40 PM

We moved and are and selling everything (in Boise, ID) by ybjr38@yahoo.com
February 02, 2023, 02:14:59 PM

K8-PB No network on first run by rharrington76
February 02, 2023, 01:39:47 PM

Help How I use Orange Pi with FPP by tbone321
February 01, 2023, 02:41:58 PM

Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod