News:

Server migration complete, Welcome to version 2.1.1

+-+-

+-User

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

+-Site Stats

Members
Total Members: 15301
Latest: magicx
New This Month: 4
New This Week: 2
New Today: 2
Stats
Total Posts: 125131
Total Topics: 15248
Most Online Today: 53
Most Online Ever: 7634
(January 21, 2020, 02:14:03 AM)
Users Online
Members: 0
Guests: 42
Total: 42

PiCap Slow DMX output?

Started by robj2022, August 13, 2022, 11:42:27 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

robj2022


Falcon PiCap to DMX is very slow output. 

Testing with a Falcon V4 works great. PiCap doesn't.  I'm using the same cables in both setups, no wifi involved.

xlights on PC, Output to Lights -> Falcon V4->DMX pixel changes instantly
xlights on PC, Output to Lights -> Falcon PiCap->DMX pixel changes after about 2-3 seconds.

PiCap running on a Raspberry Pi3, FPP version 6.0.2-8-g8bc1f372FPP in Player mode
Channel input enabled, 1 input active, E131, unicast, FPP Channel start 1, end 510, universe 1, universe count 1, universe size 510
Channel outputs: other, active DMX-Open, start channel 1, Chanel count 16, Desc blank, Port ttyAMA0

PiCap works, sending the right pixel color, it just is tremendously slow to update, and rapid changes are lost in the time lag.Am I in a wrong mode or missing an important step?

CaptainMurdoch

Do the DMX pixels change properly when you run a sequence?  I believe that xLights changes some settings in FPP when you turn on (or off) Output to Lights, so that could be what is causing the delay. 

Are you saying pixels are always delayed when xLights is sending through FPP out the DMX port?  There should not be any delay.  I would also use the Channel Tester page in FPP to see how quickly the DMX pixels respond when you change the settings on the test page.  There will be a slight lag as the new test data is setup, but it isn't anywhere near 2-3 seconds.
-
Chris

JerryPlak

something to try..
on the FPP setting add the check mark to the "Always transmit channel data"
to see if helps
Jerry Plak

bloojoop

If it is just when you start the test, make sure "Auto upload configuration" is NOT checked.  That is the setting that Chris was referring to just above.  It is generally recommended not to have that setting checked. 
--Ron A.

Support FPP

+- Recent Topics

Is it possible to restore via /boot partition? by EricD
October 02, 2022, 11:17:17 PM

new piCaps in the works? by Bwinter
October 02, 2022, 11:07:24 PM

Projector video for just one video source by Poporacer
October 02, 2022, 09:21:09 PM

PiCap w/Controller? by james-s
October 02, 2022, 05:06:52 PM

F16V4 port 5 Lights flicker by rudybuddy
October 02, 2022, 04:18:23 PM

Smartthings Integrations by james-s
October 02, 2022, 01:26:22 PM

Advatek Vortex 48 channel DC controller by CeP
October 02, 2022, 05:34:34 AM

Upgraded to FPP V6.1.1 - Network Settings do not have "Interface Routing" option by Poporacer
October 01, 2022, 10:24:15 PM

FS Kulp K-8B Controller, Complete by poolprousa
October 01, 2022, 08:31:43 PM

60+ Ray Wu Cables, Pigtails, misc by jnealand
October 01, 2022, 08:57:49 AM

Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod