News:

Server migration complete, Welcome to version 2.1.1

+-+-

+-User

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

+-Site Stats

Members
Total Members: 16443
Latest: Brad Bishop
New This Month: 13
New This Week: 1
New Today: 1
Stats
Total Posts: 132532
Total Topics: 16430
Most Online Today: 87
Most Online Ever: 7634
(January 21, 2020, 02:14:03 AM)
Users Online
Members: 1
Guests: 67
Total: 68

Falcon F16 - Port 3 Not Working

Started by jja0607, November 24, 2023, 01:07:04 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

jja0607

I have a F16 running my megatree.  I just set everything up today and all looks good.  Except port 3 is not working.  I did some trouble shooting, including changing out all the wiring, I plugged the non-working pixels into another port, they worked.  So I have concluded it is the port.  Is that normal for the controller to have a bad port?  Is there anything else I can troubleshoot. 

It worked great last year, this is a new problem that just appeared when I set everything up for this year.
"Get busy living, or get busy dying" Andy Dufresne, The Shawshank Redemption 😎

tbone321

Sadly, it does happen to them every now and then.  I lost a port on my F48 a year or so ago but fortunately for me, that controller is way underutilized so I just moved everything to another port and it has been working fine ever since. 

darylc

There are replacing chips (one per 4 ports) that are cheap and user replaceable that are often the reason ports stop working.


jnealand

You checked all the wiring, but you never said anything about checking the software configs and programming setups.  That has bitten me way more often than hardware issues.
Jim Nealand
Kennesaw, GA all Falcon controllers, all 12v Master Remote Multisync with Pi and BBB P10 and P5

jja0607

Quote from: jnealand on November 25, 2023, 08:39:34 AMYou checked all the wiring, but you never said anything about checking the software configs and programming setups.  That has bitten me way more often than hardware issues.
Thanks Jim and all.  I checked my software configs and all was set up correctly.  

I ended up updating FPP output channels to skip port 3.  I bumped everything up by one port (I had extras to spare).  So all is good for now.  I will run with this set up through this season and see if I can trouble shoot more in the offseason. :-)
"Get busy living, or get busy dying" Andy Dufresne, The Shawshank Redemption 😎

Support FPP

+- Recent Topics

No RPIW281x on FPP 7.5? by Steve
Today at 02:19:36 PM

Second WS* strand not working? by HumanDactyl
Today at 11:02:08 AM

FPP 8 ui issues by Poporacer
May 19, 2024, 08:59:34 PM

Does FPP only suport panels listed in the single panel size drop down list? by Rubbermonster
May 18, 2024, 07:54:19 AM

Linsn receiver card setup by darylc
May 17, 2024, 05:55:46 AM

Control ESPixelStick with FPP (it's work with xligth) by Sawdust
May 15, 2024, 08:39:34 AM

Falcon F16V4 not receiving FPP data by tbone321
May 14, 2024, 09:43:33 PM

Power Draw for Board by darylc
May 11, 2024, 08:47:52 PM

Ethernet ports stopped communicating with pc by StickyWicket
May 10, 2024, 06:00:58 PM

Big Buttons update! by ScaryJerry
May 10, 2024, 11:49:11 AM

Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod