News:

LATEST RELEASE:  FPP 7.5 - Download from here - https://github.com/FalconChristmas/fpp/releases/tag/7.5

+-+-

+-User

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

+-Site Stats

Members
Total Members: 16426
Latest: Amishman
New This Month: 20
New This Week: 1
New Today: 0
Stats
Total Posts: 132328
Total Topics: 16404
Most Online Today: 87
Most Online Ever: 7634
(January 21, 2020, 02:14:03 AM)
Users Online
Members: 1
Guests: 57
Total: 58

No signs of life, help

Started by projectortoph, September 23, 2022, 11:18:17 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

projectortoph

Hi everyone,
I have a F48 v1.01 that runs my whole light show. It has been powered off since January until yesterday when I tried powering it on and got nothing, no OLED and no power LED. I verified my 5v power is working but still nothing. The F48 is mounted in a CG-1500 box on the wall of my garage year around but it is not powered. Any ideas for troubleshooting? Thank you. 

JonD

Per manual "A 5V with a 3A minimum is required to power the controller. Use either the barrel connector OR the V2 Power Connector to power the board, NOT BOTH. This power supply only powers the controller, it does not provide any power to the pixels themselves. "

Assuming you have tried another outlet, and not something as simple as GCFI that has tripped.  You can make sure the power wires did not corrode from humidly or short out somewhere,  If your not getting any signs of life, sounds like the board could have went bad.

fauxton

Did you verify that the 5/12v switch or jumper is in place?  I'm not familiar with each version but I know most of them have it.  
I am building pixel interface capes for BBB - http://www.ledpixeldriver.com

projectortoph

Thanks for the reply JonD. I have verified power and tried a brand-new Meanwell 5v 60A power supply. I'm only talking about the F48 board. 

fauxton, the F48 controller only accepts 5v. 

JonD

Quote from: projectortoph on September 23, 2022, 01:47:36 PMI have verified power and tried a brand-new Meanwell 5v 60A power supply.
The older smart receivers require 5.3 volts to run.  If you are using a meanwell power supply, you might crank up the volts to 5.3 and see if anything lights up.  If not turn it back down to 5.0.  If that was the issue, it would have probably showed itself last year though.

projectortoph

Thanks JonD, but the problem isn't with the receivers and the Meanwell power supply is outputing 5.3V.

I have emailed David Pitts and went through some basic troubleshooting but ultimately I will be sending it to him to look at.

JonD

The F48 manual stated 5v minimum, but it was for an older board revision.  You mentioned 5v, so if you were at 5.0, I thought there might a long shot that 5.3 might get you over the hump.  Some of the new smart receivers require 5.3 volts and was not sure if the newer F48 version did as well.  Glad your getting to the bottom of it.

Support FPP

+- Recent Topics

F32v5 Release Date by MikeKrebs
April 21, 2024, 08:43:04 PM

Looking for a way to "fast forward" a video playlist by Jayl
April 18, 2024, 03:20:31 PM

MQTT with Home Assistant, model control only lights up some pixels. by CaptainMurdoch
April 16, 2024, 03:06:10 PM

P9-28 and P9-29 not work by windaube
April 15, 2024, 03:40:34 PM

Resetting or Removing FPP Password (with Windows) by greenreader9
April 14, 2024, 06:21:46 PM

Enclosure for Video Projectors by Scott
April 14, 2024, 12:00:50 PM

Born in the USA by Xmas!
April 13, 2024, 03:25:16 PM

1200w HP Power Supplies by MikeKrebs
April 12, 2024, 08:53:19 PM

Colorlight card not responding to FPP by CaptainMurdoch
April 12, 2024, 09:21:54 AM

FPP and WS2812b not work, but work with python script by CaptainMurdoch
April 11, 2024, 03:34:17 PM

Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod