News:

Server migration complete, Welcome to version 2.1.1

+-+-

+-User

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

+-Site Stats

Members
Total Members: 16463
Latest: Tumblegrass_Lights
New This Month: 13
New This Week: 2
New Today: 1
Stats
Total Posts: 132621
Total Topics: 16450
Most Online Today: 192
Most Online Ever: 7634
(January 21, 2020, 02:14:03 AM)
Users Online
Members: 1
Guests: 145
Total: 146

fpp-videoCapture, not working

Started by PT, February 22, 2023, 03:22:56 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

PT

Hi,

I'm trying to use a grid of pixels to display a live video feed. I have an F16v3 pixel controller and a Raspberry Pi with FPP installed, connected via Ethernet. Additionally, I will have another computer unit that will provide a visual stream to the FPP unit.

I am attempting to output from a separate unit into the FPP, using an HDMI to USB-A adapter wire. This ultimately doesn't work; there is just a black rectangle as the Image Preview in the Video Capture page of the FPP's user interface, and the video doesn't play as output; there is just an auto-played .fseq file being outputted to the pixels, even when the Default Capture State in the Video Capture page is set to "on". I also did click "Capture Frame" at the bottom of the Video Capture page.

Additionally, the HDMI source (in this case, my laptop) seems to recognize that it is outputting an HDMI signal, and in the FPP's UI, the option of "/dev/video0" comes up as a Video Device, just like Dan Kulp has it configured in the following video (About 26 minutes in):


Other plugins such as Matrix Tools seem to work fine with the F16v3, outputting to the pixels as expected.

Has anyone run into this -- probably very specific -- issue? I'm unsure if there's a step missing here! :/

dkulp

The FPP Video Capture stuff is much different now with FPP 6.  It's all handled via overlay models and commands.   I would definitely suggest moving up to FPP 6.3 and the latest video capture plugin.   If that's not working, I'd be willing to help diagnose.  There's not point at all in attempting to debug issues on 4.x versions.  
Daniel Kulp - https://kulplights.com

PT

Hi, thank you so much!

Upon checking, that might just be the issue -- my current FPP version is 4.4. I'll try to install FPP 6.3, and see if that fixes it.

Really appreciate the help!!

PT

Hi, thank you again!

Just as an update: it turns out that was the issue, and reinstalling the FPP with v6.3 enabled the videoCapture to work.

Appreciate the help!

Support FPP

+- Recent Topics

V8 and Touchscreen Pictures by breese
June 19, 2024, 10:29:11 AM

Video Output display creation failed by Zcarpenter
June 17, 2024, 11:42:12 AM

Difference on Channel output > LED Panels between two FPP instances by Poporacer
June 17, 2024, 08:08:51 AM

Scheduler Holiday list now only has Christmas and New Years by SeldenBlack
June 16, 2024, 04:43:00 PM

Did the the latest upgrade tonight and it failed. by k6ccc
June 15, 2024, 11:56:26 AM

FPP 7.5 Virtual Matrix Overlay Sub Model State by wjenkins364
June 14, 2024, 11:04:59 PM

Looking for specs on F4V2 (Red) by algerdes
June 13, 2024, 08:14:31 PM

F16v3 & Differential Cntrl Pwr Question by jeff.ott
June 13, 2024, 07:55:31 PM

No Audio by Steve
June 07, 2024, 02:10:47 PM

Video IP Capture -> sound by MikeKrebs
June 06, 2024, 09:00:17 PM

Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod