News:

Server migration complete, Welcome to version 2.1.1

+-+-

+-User

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

+-Site Stats

Members
Total Members: 16460
Latest: tripleblack
New This Month: 10
New This Week: 1
New Today: 0
Stats
Total Posts: 132598
Total Topics: 16443
Most Online Today: 221
Most Online Ever: 7634
(January 21, 2020, 02:14:03 AM)
Users Online
Members: 1
Guests: 173
Total: 174

YPS Duo Pixel and F16V3 The last pixel (200) remains a solid color

Started by alwomack, November 13, 2023, 06:53:59 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

alwomack

Hi All - Hoping to get some help.

I am experiencing an issue using the Your Pixel Store (YPS) Duo Pixel (12v) and the Falcon F16V3 v2.55. On the F16V3,
I have replaced the 3-wire pigtails with the (YPS) 4-wire pigtails. Per guidance received, Data2 and GND are tied together on the ports.
The Ports are configured for a 200-pixel count at 30% brightness.

The issue: The last pixel (200) remains a solid color at all times, the color will change when I restart the F16. When I test from the F16V3, xLights, FPP the pixel does not change. I have changed out multiple strings and got the same result. Factory reset the F16V3 as well; no change.
The F16V3 works with 3-wire on standard pixels (RGB-Man).

I have included some photos to show the issue and current setup.

I would greatly appreciate any help from you all.
BRIGHTEN THE WORLD, BIT by BIT

Wichita

I noticed some oddities myself with these pixels as well. I have been testing them with a Kulp F8-PB and at first they where acting very strange, flashing with no data or wrong colors with  data.  Then they just started working correctly, I don't think I changed anything but I did see this video that talks about how these pixels are sensitive to cable lengths and power balance. https://youtu.be/hQMy4e_Z-nM?feature=shared

Support FPP

+- Recent Topics

Did the the latest upgrade tonight and it failed. by MikeKrebs
June 10, 2024, 09:19:42 PM

No Audio by Steve
June 07, 2024, 02:10:47 PM

Video IP Capture -> sound by MikeKrebs
June 06, 2024, 09:00:17 PM

Control Channel Output by zj023
June 03, 2024, 06:23:35 AM

Compatibility question by John_82
June 02, 2024, 04:23:25 PM

Virtual Display not working? by colonelcline
June 01, 2024, 04:55:41 PM

Help for my LED Pit board project by Octonath
May 31, 2024, 06:15:17 PM

Help, can't get PCA9685 working with xLights and FPP by dkulp
May 30, 2024, 08:54:53 AM

HELP Did something dumb - turned on Tethering by The Engineer
May 27, 2024, 06:39:38 PM

First Time User - Can't open GUI only Terminal by k6ccc
May 27, 2024, 09:51:34 AM

Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod