News:

Server migration complete, Welcome to version 2.1.1

+-+-

+-User

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

+-Site Stats

Members
Total Members: 16398
Latest: blinkyfort
New This Month: 1
New This Week: 1
New Today: 1
Stats
Total Posts: 132084
Total Topics: 16372
Most Online Today: 83
Most Online Ever: 7634
(January 21, 2020, 02:14:03 AM)
Users Online
Members: 1
Guests: 20
Total: 21

Kulp K16A-B not working

Started by bstein2379, November 18, 2023, 05:34:36 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

bstein2379

I purchased a Kulp K16A-B back in 2020 from Wired Watts. It was working fine from 2020-2021, but I didn't have a show last year in 2022 due to my hectic schedule, so it's been sitting in a rubbermaid tote since 2022. I'm working on my show this year and I can't seem to get the K16A-B to work. The OLED screen is black. I do get an IP reservation on my router for the BBB, but when I go to the webpage it shows a cloud9 page "beaglebone.org Please upgrade your software" instead of the FPP page. I was running FPP 4.x or 5.x several years ago. I took another SD card, used the Raspberry Pi Imager app to load FPP 7.3.1. But I get the same beaglebone webpage. Also, the test button on the Kulp board does not work to light up the pixels. All 16 green LEDs near the fuses and pixel ports are lit and some blinking blue LEDs on the BBB are lit. Any other troubleshooting tips I can do?

CaptainMurdoch

Try forcing it to boot off the SD card by holding the S2 button when you plug in the power.  It may be booting off the eMMC.
-
Chris

bstein2379

Ok I will try that. I realize that I need to disassemble the whole setup to get access to that button. I also have the SD card extension cable, so I'm wondering if that is not seated properly, which might cause it to not boot up. 

bstein2379

The SD card extension cable must have been loose or not seated properly. I removed it and inserted the SD card directly into the BBB and it's working again.

caniac

SD extensions are a good idea in theory but have not gotten one to work reliably.  I just carefully insert the SD card.

bstein2379

Good to know that. I removed it from my setup and installed FPP 7.3.1 on a new SD card. Good thing I had a config backup from 2021 that imported successfully. I'm back in business. Now back to sequencing! Thanks! :D 

CaptainMurdoch

-
Chris

Support FPP

+- Recent Topics

Wifi on Beagle Bone WB48 by Poporacer
Today at 07:31:36 PM

strang text behavior with all modell by Poporacer
Today at 12:46:31 PM

Playing video to Monitor on RPi4 by TomsLEDs
February 29, 2024, 10:08:20 PM

Problem with images in playlist. by CaptainMurdoch
February 29, 2024, 08:56:43 AM

Choosing P4 Panels / Colorlight by CaptainMurdoch
February 29, 2024, 08:52:41 AM

Struggling with media playback sync by MichaelD
February 27, 2024, 03:40:10 AM

Live video with xLights and Falcon Controllers by Laser Falcon
February 24, 2024, 01:20:52 PM

Waveshare 7" Screen by skulltronix
February 23, 2024, 03:36:17 PM

Need to expand by darylc
February 22, 2024, 11:41:01 PM

reviving a bbb on an octoscroller by starsman20
February 22, 2024, 04:34:23 PM

Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod