News:

Server migration complete, Welcome to version 2.1.1

+-+-

+-User

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

+-Site Stats

Members
Total Members: 16482
Latest: nfalzone81
New This Month: 14
New This Week: 2
New Today: 1
Stats
Total Posts: 132771
Total Topics: 16481
Most Online Today: 120
Most Online Ever: 7634
(January 21, 2020, 02:14:03 AM)
Users Online
Members: 2
Guests: 70
Total: 72

LORs being DMX controlled

Started by sirdevan, December 09, 2019, 05:59:51 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

sirdevan

Having a strange issue concerning controlling LOR boxes with dmx. Last year I made the special cat cable that went from a dmx output on an alphapix 16 to 1 LOR box and then it chained, like normal, to the 2nd. worked great.

This year, for the life of me, I couldn't get a solid light on the second box. I was able to run the same cable to either box and get a solid light, but when trying to chain to the next box, the 2nd wouldn't go solid. (tested as well, could only control 1)

My neighbor also has 2 LOR boxes and asked me to control his lights this year. I decided to go off of another dmx to his box, worked great, but again, 2nd box still flashing, no control.

What am I doing wrong? This was real easy last year, now it seems impossible. Tried 3 different cat cables, 2 brand new out of the bag.
I know I could just use multiple dmx outputs but this is not the resolution I can do for some of this network.



Any suggestions? Brief look online didn't really show and I haven't upgraded/changed/touched those 2 LOR boxes since last year. They were still mounted inside on the garage walls.


Pretty sure we both didn't mysteriously have a bad port on 2 boxes. I tried controlling from either direction. I am sure I can do more troubleshooting, but it isn't making sense in my head. 

AAH

Are the 2 cat5 cables that were tested definitely standard patch cables and not crossover style? I know that I have been burned in the past when I assumed the cable I grabbed wasn't a crossover.

Support FPP

+- Recent Topics

Audio Issue with Pi Zero 2 W by robbiet
Today at 08:08:06 AM

Sequences with audio crashing FPP at random by robbiet
July 23, 2024, 08:10:05 PM

Changing FPP firmware by dkulp
July 19, 2024, 06:20:26 PM

Intro to the Octoscroller by dkulp
July 19, 2024, 04:41:13 AM

xCapture Playback Issues by dkulp
July 19, 2024, 04:38:54 AM

UDP error by Poporacer
July 17, 2024, 07:19:13 PM

do I need license for my picap New? by Poporacer
July 15, 2024, 03:35:02 PM

USB (and other) issues on Pi Zero 2w by zaicik
July 14, 2024, 04:20:33 AM

Multiple text effects cause re-render by dkulp
July 13, 2024, 08:44:07 AM

FPP led Panel Troubleshooting. by Poporacer
July 12, 2024, 09:29:56 AM

Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod