News:

Server migration complete, Welcome to version 2.1.1

+-+-

+-User

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

+-Site Stats

Members
Total Members: 16427
Latest: digilabpg
New This Month: 21
New This Week: 2
New Today: 0
Stats
Total Posts: 132351
Total Topics: 16407
Most Online Today: 132
Most Online Ever: 7634
(January 21, 2020, 02:14:03 AM)
Users Online
Members: 1
Guests: 92
Total: 93

Playing video to Monitor on RPi4

Started by Kensington Graves, March 17, 2022, 05:30:59 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Kensington Graves

I feel stupid asking this question because it's one of those things that should "just work." 

I have a monitor attached to the RPi4 to test video playback.  The monitor displays boot information, so I'm fairly confident that it's outputting the video.

I have a playlist created populated with a single video file (.mp4), media file only.  FPP is set to "force HDMI" and HDMI as default video output.

However, I get no output to the monitor when I play the video from FPP.  The screen doesn't even blank out the boot information.  The video file is probably 1920x1080, but a RPi 4 can handle 4k resolution, so I don't think that's the problem. I must be doing something wrong, and it has to be something simple.  Screenshots of settings are attached.

You cannot view this attachment.You cannot view this attachment.You cannot view this attachment.You cannot view this attachment.I

ETA: Disregard.  Removing spaces from the video name appeared to solve the problem.

darkman28

Is your video added to your playlist Hale Street Demo?

or

Use the dropdown and select the exact file name.

JonD

Don't think you can just upload a video file and hit play.  You might need to setup an output such as a virtual display or something similar.  Take a look at the virtual display/virtual matrix options in the FPP manual.  

1920x1080 is 2 million pixels (6 million channels) and that is a LOT of data for a Pi.  Might need to shrink it down.

You cannot view this attachment.

TomsLEDs

Quote from: Kensington Graves on March 17, 2022, 05:30:59 PMETA: Disregard.  Removing spaces from the video name appeared to solve the problem.
Curious, did you rename the video file before uploading or in the playlist on FPP?

Support FPP

+- Recent Topics

arduino and fpp by andrewm659
Today at 02:58:12 PM

configuration by Poporacer
Today at 07:34:10 AM

FP 7.5 Crash after approximately 440 loads of the same Playlist, memory full by CaptainMurdoch
April 23, 2024, 03:48:12 PM

F32v5 Release Date by JonD
April 23, 2024, 09:14:57 AM

MQTT with Home Assistant, model control only lights up some pixels. by CaptainMurdoch
April 22, 2024, 01:30:45 PM

Looking for a way to "fast forward" a video playlist by Jayl
April 18, 2024, 03:20:31 PM

P9-28 and P9-29 not work by windaube
April 15, 2024, 03:40:34 PM

Resetting or Removing FPP Password (with Windows) by greenreader9
April 14, 2024, 06:21:46 PM

Enclosure for Video Projectors by Scott
April 14, 2024, 12:00:50 PM

Born in the USA by Xmas!
April 13, 2024, 03:25:16 PM

Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod