Falcon Christmas

Welcome => Learning Center => Topic started by: Xmas! on January 21, 2019, 09:47:46 AM

Title: Two new issues with F16V3
Post by: Xmas! on January 21, 2019, 09:47:46 AM
First issue is the voltage reading on V1. For some reason it shows a voltage of 6.4 instead of 12. V2 is fine. Checked V1 and PSU with multimeter and voltages are ~11.98 for V1. All jumpers are in the 7-13 volt range and set for V2 to power the board.


Second issue is that when I try to change the fan control settings on the F16V3. No matter what sensor or temperature I choose the GUI locks up when I hit save. I then refresh the screen and the settings are back to default.


Any help is greatly appreciated. Thanks.
Title: Re: Two new issues with F16V3
Post by: Poporacer on January 21, 2019, 10:00:39 AM
The voltage issue is a known bug and has been reported and should be fixed before too long. I am surprised it hasn't been fixed yet as it was reported in October and a few commits have been submitted since then. I am out of town, but when I get back, I will try the Fan control issue to see if I can duplicate it.
Title: Re: Two new issues with F16V3
Post by: Xmas! on January 21, 2019, 10:02:26 AM
Thanks Pop
Title: Re: Two new issues with F16V3
Post by: David Pitts on January 21, 2019, 02:00:26 PM
The image shows B014 and we are on b022?
Title: Re: Two new issues with F16V3
Post by: Xmas! on January 21, 2019, 02:55:05 PM
Ok Dave. I can update the version later. Already did the boo loader and firmware update. Thought that would update it completely. Thanks for bringing that to my attention.
Title: Re: Two new issues with F16V3
Post by: Xmas! on January 21, 2019, 05:25:26 PM
Just updated thanks. At least now the onboard clock can be set and saved.
Title: Re: Two new issues with F16V3
Post by: Poporacer on January 21, 2019, 09:35:37 PM
The image shows B014 and we are on b022?
I am on b022 and I can confirm that the voltage issue is still present on V1
Title: Re: Two new issues with F16V3
Post by: Xmas! on January 22, 2019, 07:58:01 AM
Mine too Pop along with the fan control issue.
Title: Re: Two new issues with F16V3
Post by: Xmas! on February 15, 2019, 07:44:49 PM
Has anyone else experienced the fan control not working on FPP? Won’t accept any changes no matter what.
Title: Re: Two new issues with F16V3
Post by: konicajim on August 12, 2019, 04:49:40 PM
Whew thought it was only me having the voltage issue.  Thanks!!!

Title: Re: Two new issues with F16V3
Post by: mkozik1 on August 14, 2019, 08:46:46 PM
I just upgraded to 2.51 and am seeing the same thing.  6.4v on V1