News:

Server migration complete, Welcome to version 2.1.1

+-+-

+-User

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

+-Site Stats

Members
Total Members: 16395
Latest: jw1736435
New This Month: 1
New This Week: 0
New Today: 0
Stats
Total Posts: 132059
Total Topics: 16369
Most Online Today: 121
Most Online Ever: 7634
(January 21, 2020, 02:14:03 AM)
Users Online
Members: 2
Guests: 52
Total: 54

K40 PB not transmitting music

Started by Romeooscarbravo, September 28, 2022, 05:42:20 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Romeooscarbravo

I set everything up this past weekend for final testing and while everything else fell into place, I can't for the life of me figure why my K40 isn't letting me transmit music.

I tested the transmitter with the sound blaster installed from another source and all functioned normally.  I've also ensured that the music is uploaded appropriately and it shows on the OLED screen that the music is correctly loaded.  I've tried switching the sound blaster from speaker to mic, rebooting, switching it back to speaker than rebooting it again with no luck.

When I plug the sound blaster into the hub with my WI-FI dongle the dongle works fine until I plug in the FM transmitter to the sound blaster, then the WI-FI shuts off.  Not sure if it's related or not.

Any help would be appreciated!

Poporacer

Quote from: Romeooscarbravo on September 28, 2022, 05:42:20 PMWhen I plug the sound blaster into the hub with my WI-FI dongle the dongle works fine until I plug in the FM transmitter to the sound blaster, then the WI-FI shuts off.  Not sure if it's related or not.
Yes, it is related and a fairly well-known problem. There are many FM transmitters like the Signstek transmitter and similar that are overpowered or have a "dirty" signal. Make sure you have your transmitter set to the lowest setting. Sometimes that doesn't resolve the problem and most people have fixed this by moving the transmitter 6-10 feet away from the FPP.
If to err is human, I am more human than most people.

jnealand

My Signstek transmitter is about 12" from my Soundblaster, but the problem got solved when I switched to an external antenna that has been moved several feet away from the Pi and Soundblaster.
Jim Nealand
Kennesaw, GA all Falcon controllers, all 12v Master Remote Multisync with Pi and BBB P10 and P5

Support FPP

+- Recent Topics

Struggling with media playback sync by CaptainMurdoch
Today at 01:30:42 PM

strang text behavior with all modell by e.oelberg
Today at 11:35:54 AM

Live video with xLights and Falcon Controllers by Laser Falcon
February 24, 2024, 01:20:52 PM

Waveshare 7" Screen by skulltronix
February 23, 2024, 03:36:17 PM

Need to expand by darylc
February 22, 2024, 11:41:01 PM

reviving a bbb on an octoscroller by starsman20
February 22, 2024, 04:34:23 PM

FPP After Hours Music Plugin has been updated by MikeKrebs
February 21, 2024, 10:24:39 PM

Kiosk mode touchscreen by Poporacer
February 19, 2024, 08:57:25 AM

External WiFi Adapter and Antenna by JonB256
February 16, 2024, 08:25:13 AM

troubles getting UCS2904/TM1814 to work properly by ocupmoc
February 12, 2024, 11:15:53 AM

Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod